22 januari 2022
zonder betaalrekening een spaarrekening aanvragen

Zonder betaalrekening een spaarrekening aanvragen

Spaargeld is mooi en nuttig, maar je hebt er wel een spaarrekening voor nodig. Niet iedereen heeft een spaarrekening of een betaalrekening. Hoe kan je zonder betaalrekening een spaarrekening aanvragen? Goed nieuws, dit is minder moeilijk dan je denkt!

Voordelen zonder betaalrekening een spaarrekening aanvragen

Spaarrekening is veel goedkoper dan een betaalrekening, ook krijg je bij een spaarrekening meer geld uitgekeerd als rente. Dus vaak loont het de moeite om te shoppen, en je spaarrekening bij een andere bank af te sluiten dan waar je je betaalrekening hebt. Er zijn enkele banken die een speciale spaarrekening aanbieden, zonder dat je daar een betaalrekening hoeft af te sluiten. De bekendste daarvan is Raisin. Dat is een aanbieder met een Duitse bankvergunning, waardoor je nog steeds onder het Europese depositogarantiestelsel van € 100.000 valt. Tweede voordeel van een betaalrekening zonder een spaarrekening aan te vragen is dat je dubbel kan profiteren van het Europese depositogarantiestelsel. Want de € 100.000 garantie geldt per bank per persoon. Dus als je € 1.000.000 hebt, en die versnipper je over 10 rekeningen met elk € 100.000, dan is alles van die € 1.000.000 veilig.

Op een spaarrekening krijg je meestal ook een wat hogere rente dan op een betaalrekening. Dat wil zeggen, op de meeste spaarrekeningen. Er zijn steeds meer banken die helemaal geen rente meer betalen, ook op spaarrekening. Daarom loont het de moeite om goed te kijken en de verschillende spaarrekeningen te vergelijken.

zonder betaalrekening een spaarrekening aanvragen

Zonder betaalrekening een spaarrekening aanvragen, Hoe gaat dat?

Het kan dan heel interessant zijn om een spaarrekening af te sluiten bij een andere bank dan bij die waar je je betaalrekening hebt. Hoewel het rendement op een spaarrekening laag is, is het wel zeker. Dat maakt dat spaarrekening handig is om je kapitaal op te parkeren. Financieel deskundigen raden aan om ongeveer drie maanden aan salaris op je spaarrekening te hebben staan voor noodgevallen. Wil je stap voor stap uitleg hoe het moet? In dit artikel lees je meer over “zonder betaalrekening een spaarrekening aanvragen“. Heb je nog andere vragen op financieel gebied? Raadpleeg dan Bankr.