30 november 2021

Zo kun je eenvoudig en zonder schade goederen vervoeren naar het buitenland

Soms wil je producten vervoeren binnen Nederland. Dan heb je heel veel verschillende keuzes voor bedrijven waarmee je dit wil doen. Wanneer je vervolgens een product naar het buitenland wil verzenden, dan is het vaak wat beter zoeken naar de verschillende mogelijkheden, helemaal wanneer het te vervoeren product nogal groot is. Eén van de mogelijkheden voor dit soort transport is met het bedrijf Bode Packaging. Door het gebruik van hun maatwerk verpakkingen is het mogelijk om producten veilig te verpakken zodat het niet tijdens het vervoeren kan beschadigen. Deze verpakkingsmaterialen kunnen zij zowel zelf gebruiken en installeren als leveren en is zeer goede kwaliteit. 

Het vervoer

Naast dat het verpakkingsmateriaal van groot belang is voor de zekerheid en veiligheid van het vervoeren van een product, is ook de manier waarop een product wordt vervoerd van groot belang. Het zou namelijk niet fijn zijn wanneer je een breekbaar product goed inpakt in het verpakkingsmateriaal en het vervolgens achterop een aanhangwagen zet welke eigenlijk niet geschikt is voor of het gewicht, of het formaat. Wanneer het product namelijk te zwaar is voor de aanhangwagen, zal deze onder het gewicht kunnen doorzakken en kan het product eraf vallen. Hetzelfde geldt wanneer het formaat van het product te groot is voor de aanhangwagen. Wanneer je een scherpe bocht zou maken is er dan namelijk meer kans dat je product eraf zal vallen.

Soorten verpakkingen

Bij maatwerk verpakkingen heb je aardig wat mogelijkheden qua materiaal wat je kan gebruiken als verpakkingsmateriaal. Zo zijn er speciale export kisten of pallets, maar ook piepschuim, bubbeltjesplastic en verhuisdozen vallen onder de verschillende soorten materialen. Voor elk product is weer een ander materiaal het fijnst om te gebruiken en helemaal als je ook rekening moet houden met het type vervoer. In een vliegtuig zal je namelijk gebruik maken van ander verpakkingsmateriaal dan wanneer je je product vervoert in een zeecontainer op een boot. Om dan het beste verpakkingsmateriaal te vinden voor je product, zul je bijna altijd op maatwerk aankomen. Hiermee is het namelijk mogelijk om jouw product zo goed en netjes mogelijk in te pakken.