30 november 2021

Zo kun je een nieuwe website laten maken in 3 stappen

Websites worden door iedereen gebruikt. Je gebruikt een website om je kleding online te kopen, filmpjes te kijken, mailtjes te sturen. Bijna alles dat online gebeurt, verloopt via een website. Als jij een eigen bedrijf hebt dan is het ook handig als cliënten eenvoudig contact kunnen zoeken, informatie kunnen verkrijgen of producten kunnen kopen. Dit alles kan met een website. Maar als je er geen verstand van hebt, dan kan het nog best lastig zijn om een website in elkaar te zetten. Je kunt daarom een nieuwe website laten maken. Met de Websites van DoubleWeb is het heel eenvoudig om een nieuwe website op te zetten.

Ontwerp bedenken

Als je een nieuwe website wilt hebben voor jouw bedrijf, dan is het handig als je al een beetje in gedachten hebt wat je wilt hebben. Zo moet je kijken naar wat er bij jouw bedrijf past. Voor wat voor een bedrijf moet de website gebouwd worden? Zo is een site van de overheid heel anders dan een site waarop je kleding kunt kopen. Ook kun je kijken naar de identiteit van het bedrijf en waar het voor staat. Dit kan helpen bij het bedenken van hoe de website er uit moet gaan zien. Misschien kun je alvast nadenken over de kleuren en andere visuele signalen die er op de website te zien zullen zijn.

Categorieën en informatie op de website

Naast het ontwerp van de website is het ook handig om te bedenken welke informatie je op je website wilt laten zien. Bedenk welke categorieën er het meest belangrijk zijn om op de site te plaatsen en denk na over de onderwerpen en de informatie die onder elke categorie gezet moeten worden. Vertel wat over je bedrijf en de mensen die er werken of geef aan op welke locaties jullie te vinden zijn. Laat jullie contactgegevens achter, zodat mensen die jullie website bezoeken jullie gemakkelijk kunnen bereiken als zij vragen of opmerkingen hebben. Maak het zo klant- en gebruiksvriendelijk als mogelijk.