Geen categorie

Zo krijg je een mooie nieuwe tuin

Lekker zomers buiten zitten met een zonnetje die op je schijnt of in de winter gezellig met vrienden en familie rond de vuurkorf zitten. Dat is toch geweldig! De gezelligheid die je hofje kan bieden is een echt thuisgevoel die je niet meer kwijt wilt. Dit gevoel heeft niet iedereen, omdat de hof in een slechte of minder goede staat is. Om dat gevoel weer terug te krijgen moet je zelf de handen uit de mauwen steken of een hovenier in huren om het weer in een mooie staat te krijgen en de gezellige tijden weer terug op je erf te krijgen.

Een nieuw tuinontwerp met jouw wensen

Een nieuw ontwerp is bijna altijd nodig om je erf aan jouw wensen en behoeften te laten voldoen. Je kan zelf een nieuw ontwerp maken maar je kan hem ook laten maken door een specialist. Het inhuren van een specialist gaat je wel wat geld kosten, maar diegene heeft wel veel ervaring met het maken van tuinen en kan alle elementen die jij graag wilt in die van jouw verwerken. Het ontwerp op zichzelf is een grote klus om alles zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en heeft veel tijd nodig. Eerst begin je met een lijstje opstellen met de elementen die je graag wilt toepassen. Daarna begin je met het schetsen van en deze dingen in de schets te verwerken. Een goede schets komt niet meteen de eerste keer, maak daarom meerdere van dit soort tekeningen. Bekijk je schetsen goed en verwerk alle schetsen in één eindschets, zodat je de perfecte tekening hebt ontwikkeld voor een tuin aanleggen.

Het aanleggen

Het aanleggen is een heel karwei wat veel tijd gaat kosten en meestal niet in één dag klaar is. Eerst moet de grond klaar gemaakt worden voor het aanleggen van de nieuwe elementen. De oude stenen moeten vervangen worden door nieuwe en er moet misschien wel gras of andere mooie planten en bloemen geplaatst worden op de plekken waar het ontwerp aangaf waar ze het beste geplaatst kunnen worden voor een mooi uiterlijk van je hofje. Uiteindelijk is het maken van jouw eigen altijd wel leuk als je meehelpt met de hoveniers. Aan het einde van de afwerkingen kan je het eindresultaat zien en weten dat je er moeite en geld in gestoken hebt. 

Onderhouden van je mooie en gezellige eindresultaat

Het onderhouden van dit mooie resultaat is nu natuurlijk het belangrijkste. Dit kan je zelf doen of laten doen door iemand in te huren die hier ervaringen mee heeft. Als je het zelf gaat doen dan is het handig om de benodigde gereedschappen te kopen om je te helpen met het onderhoud. Zorg dat je op zijn minst éen of twee keer per week tijd vrij maakt om te onderhouden, zodat het mooi blijft en elke keer weinig tijd gaat kosten, in plaats van in een keer een hele boel werk te moeten doen om het uiterlijk van je gegroeide bloemen en planten bij te werken.

Bron: TuinmanOfferte.nl