29 november 2021
werklaarzen

Werklaarzen: wat zijn het en wanneer draag je ze?

Schoeisel is eigenlijk hartstikke belangrijk. Het is dan ook geen aanrader om op goedkope schoenen te lopen, en toch doen veel mensen het. Zelfs wanneer ze aan het werk zijn. En dat terwijl goede werkschoenen soms zo belangrijk zijn. Werklaarzen, speciale werkschoenen in de vorm van sneakers of echte veiligheidsschoenen: ze dienen allemaal een ander doel. In dit artikel hebben we het over werklaarzen. Wat zijn het precies en waar dienen ze voor?

Draagcomfort

Werklaarzen: lijkt op een regenlaars

Een werklaars lijkt erg veel op een regenlaars zoals je ze als kind misschien wel droeg. Het ontwerp komt sterk overeen maar de functie totaal niet. Want een werklaars is niet bedoeld om alleen maar mee in plassen te stampen. Werklaarzen zijn stevig, vaak waterdicht en bedoeld om een flinke kracht op te kunnen vangen. Werklaarzen zijn dus speciale, extra stevige werkschoenen met een hoge rand. Ze zijn goed te gebruiken door mensen die in de natuur werken en veel in modder of water staan. Laarzen zijn hoger dan veel andere werkschoenen dus je hoeft niet bang te zijn dat er snel iets in terecht komt. 

Top kwaliteit

Werklaarzen kopen

Een goede werklaars koop je bij een specialistisch bedrijf en niet bij zomaar een winkel waar ze ook een paar laarzen hebben. Doe goed onderzoek en bekijk de verschillende aspecten van zo’n werklaars. Ze zijn vrijwel allemaal waterdicht maar verschillen in hoogte, materiaal en vorm. Je wil natuurlijk wel een werklaars die goed past. En wist je dat je die werklaarzen kunt aftrekken van de belasting? Zo bespaar je een hoop geld want het zijn echt goede schoenen dus ze zijn vaak niet goedkoop. Werklaarzen koop je makkelijk online of je gaat naar een speciale winkel. Als je online bestelt is het natuurlijk wel belangrijk dat je de eigen maat weet.