22 januari 2022
VCU certificaat

Werken met gecertificeerde medewerkers

Voor mensen die in aanraking komen met gevaarlijke situaties, of werken met gevaarlijke stoffen is er het VCU certificaat. Maar gaan deze mensen werken voor bijvoorbeeld een uitzendbureau, dan is het als je deze mensen inzet belangrijk dat je als organisatie een VCU certificaat hebt. Dit certificaat staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendkrachten, dit betekend dat je op de hoogte bent als bedrijf omtrent de regels van de uitzendkrachten betreft de veiligheid. Werken je medewerkers bijvoorbeeld in de bouw of als elektromonteur dan dien je een certificaat te hebben als deze mensen worden uitgezet bij bedrijven.

VCU certificaat

Behalen van het certificaat

Om een VCU certificaat te behalen zijn er verschillende pakketten beschikbaar bij budgetcertificering.nl. Met deze pakketten wordt je ondersteund in het het behalen bij het behalen van het certificaat, via een adviseur wordt er naar gestreefd om online met de juiste software de ondersteuning te geven. Alleen bij het pakket Service & Onderhoud worden er ook enkele bezoeken ingepland om je organisatie te komen bezoeken, hierbij hoort ook een certificering garantie. Het is mogelijk om zelf als bedrijf ook veel te doen, maar de doorlooptijd om het certificaat te halen is dan veel langer.

Goede ondersteuning

Bij budgetcertificering.nl kun je er vanuit gaan dat je de beste ondersteuning krijgt bij het behalen van een VCU certificaat. Documentatie garantie is een goed begin van het traject, hiermee weet je precies als bedrijf wat je moet doen. De documenten zijn namelijk op maat gemaakt voor je bedrijf. Het in de praktijk uitvoeren ben je als bedrijf zelf verantwoordelijk voor. Begin je aan stap twee dan ben je ervan verzekerd dat je als bedrijf ondersteund wordt en het certificaat ook behaald en behoud. Dit geldt zolang je van de ondersteuning gebruik blijft maken. Begin ook met het behalen van dit certificaat om aan te tonen dat ook jouw bedrijf zijn verantwoordelijkheid neemt.