30 november 2021

Wat is honingraatkarton?

Je staat binnenkort met je bedrijf op een beurs, even of congres en je bent nog op zoek naar promotiemateriaal. Je wilt natuurlijk dat je de juiste bezoekers trekt en hiermee de juiste doelgroep bereikt. Daarnaast wil je ook opvallen op een professionele en kwalitatieve manier. Denk hierbij aan drukwerk op honingraatkarton. In dit artikel lees je wat honingraatkarton is en wat de voordelen zijn.

Wat is het?

Honingraatkarton is een duurzame manier voor het opstellen van stevige displays en bedrukken van reclameborden. De buitenlaag is hard en de binnenkant bestaat uit een zachtere kartonsoort. De zachtere kartonsoort wordt ook wel een beeboard genoemd, omdat het bestaat uit een zeshoekige cel constructie. Daarnaast is de beeboard geïnspireerd op de honingraat uit de natuur.

De buitenlaag is gemaakt van stevig, hard karton wat het geschikt maakt voor grotere cut-outs en constructies. Je kunt kiezen uit verschillende diktes en je kunt het op verschillende manieren gebruiken. Denk bij een beurs bijvoorbeeld aan een voorwerp wat jouw bedrijf verkoopt of voor staat. Het materiaal is erg licht en sterk waardoor het makkelijk vervoerd kan worden.

Wat zijn de voordelen?

Honingraatkarton is erg duurzaam en hiermee laat je zien dat je als bedrijf milieu verantwoord onderneemt. Het is gemaakt van 100% FSC-materiaal wat betekent dat de grondstoffen afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om gewenste afbeeldingen tot een grootte van 3.14 bij 1.60 vierkante meter digitaal te laten afdrukken. Ben je als bedrijf veel bezig met duurzaam ondernemen? Denk bijvoorbeeld aan het afdrukken van een boom of de bedrijfsnaam in grote letters te snijden.

Een ander voordeel is het vervoeren van honingraatkarton. Moet je ver reizen voor een event? Je kunt de vorm in delen vervoeren en eenvoudig in elkaar zetten wanneer je aankomt bij het event. Na afloop haal je de vorm uit elkaar en kun je het bewaren voor een volgend event.

Veel plezier met het uitkiezen van nieuw promotiemateriaal!