22 januari 2022

Wanneer moet je een erfrecht advocaat inschakelen?

Een erfrecht advocaat neem je vaak in de hand als er problemen zijn met bijvoorbeeld een erfenis. Wanneer er voor familie,vrienden of bekende van een overleden persoons onduidelijkheden zijn wordt er voor deze advocaat gekozen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat familie en vrienden in het verleden misbruik hebben gemaakt van de overleden persoon of al een voorschot hebben gehad op de erfenis. Ook dit kun je bij de advocaat leggen en wellicht dat je nog ergens recht op hebt.

Waarom een erfrecht advocaat inschakelen?

De meeste mensen gaan een erfrecht advocaat inschakelen op het moment dat zij twijfels hebben bij de verdeling van een erfenis. In sommige gevallen kunnen zij dit al op voorhand doen omdat ze weten dat iemand op het sterfbed ligt. Ook zijn er vaak kinderen of familieleden die zich door anderen benadeeld voelen omtrent de erfenis. Zij nemen dan ook vaak een ervaren advocaat in dienst om dit op te laten lossen. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die niet goed op kunnen schieten met elkaar en waarbij een advocaat de ideale tussenpersoon is om de erfenis goed en eerlijk te verdelen. Op deze manier ontstaat er later ook geen wrijving over teveel of te weinig ontvangen geld. Sommige mensen zijn tevens onterfd omdat zij voor het overlijden van iemand een schenking hebben ontvangen.

Wanneer bel je de advocaat?

Je belt de erfrecht advocaat pas wanneer er onduidelijkheden zijn of op het moment dat je er niet meer met elkaar uitkomt. Zij kunnen niet alleen op het juridisch gebied bemiddelen, maar soms kunnen zij er ook voor kiezen om onderling goede afspraken te maken. Het hebben van duidelijkheid is immers belangrijker als dat een persoon zijn of haar zin krijgt. Het belangrijkste doel van deze advocaat is dat het netjes wordt afgewerkt.