22 januari 2022
Lasdraad

Wanneer en hoe gebruik je lasdraad?

Lasdraad gebruik je tijdens het lassen van bepaalde objecten, maar wat is lassen precies? 

Lassen is een verbindingstechniek om bepaalde materialen aan elkaar te smelten, dit doen ze door middel van druk en vooral warmte. Deze verbindingstechniek wordt vooral gebruikt in de metaalbewerking. Lassen is niet zomaar voor iedereen weggelegd en het is belangrijk dat je ten aller tijden veilig werkt. Ook heb je veel verschillende soorten in de laswereld, verschillende technieken waar je verschillend lasdraad gebruikt. Maar hoe gaat het proces van lassen precies? En welke soorten lasdraden zijn er allemaal die je kan gebruiken?

Het proces

Lassen in een proces waarbij je ongeveer 20 minuten bezig bent, tijdens dit proces moet je secuur werken en goed opletten. Je gebruikt een draad om bepaalde materialen aan elkaar te verbinden, door hitte te gebruiken en druk te zetten tegen het object. Tijdens het lassen wordt het plaatmateriaal verwarmt op een bepaalde plaats, de verbindingsplaats dus. Het materiaal wordt verwarmd tot het veranderd in een dikke, deegachtige substantie. Als de materialen opgewarmd zijn wordt er een nieuw materiaal toegevoegd namelijk lasdraad, dit draad zorgt ervoor dat de twee objecten verbonden worden. Het lassen van materialen zorgt voor een stevige constructie waar niks tegenop kan. 

Lasdraad

Populairste soort draad?

Tijdens het lassen van bepaalde materialen om deze uiteindelijk te verbinden, zijn er verschillende technieken die je kan toepassen. Naast de verschillende technieken zijn er ook verschillende lasdraden, die je op verschillende momenten moet toepassen. CO2 lasdraad is namelijk een draad waarbij tijdens het lassen gebruikt wordt gemaakt van de stof actieve gas koolstofdioxide. Deze soort is daarbij ook de populairste soort onder de lasdraden, dit komt door de toepasbaarheid van de draad. Je kan deze draad namelijk toepassen in veel situaties tijdens het lassen.