23 oktober 2021

Waar op te letten bij het zoeken van een zakenreisbureau?

Waarschijnlijk ben je opzoek naar een reisbureau die het boeken van zakenreizen voor jou kan uitvoeren. Een reisje boeken klinkt heel simpel maar daar komt nog een heleboel bij kijken! Een goed reisbureau zorgt ervoor dat alles afgedekt is en de juiste keuzes worden gemaakt. In deze blog leg ik jou uit waar je op moet letten bij het aangaan van een samenwerking met een zakenreisbureau.

IATA en SGRZ

Wat een termen allemaal! Belangrijk om achter te komen is of jouw zakenreisbureau aangesloten is bij de IATA en SGR. IATA is een partij die ervoor zorgt dat een reisbureau zelf vliegtickets kan boeken. Heeft jouw reisbureau geen IATA dan betekend dit dat zij een andere partij inschakelen voor het boeken van vliegtickets, dit kan problemen opleveren en is daarnaast niet altijd even snel. Zoek hiervoor dus een partij die IATA gecertificeerd is. Ook moet je kijken of jouw reisbureau is aangesloten bij SGRZ. SGRZ vangt een eventueel faillissement van het reisbureau op en zorgt op dat moment voor de zakelijke klanten. Een normale SGR vergoed geen zakenreizen, let hier daarom goed op!

Grootte van het reisbureau

Hoe groot is jouw zakenreisbureau? In principe zegt het aantal personeel niet zoveel maar het zegt wel iets over de expertise en kennis van de zakenreizen afdeling. Hoeveel jaar ervaring hebben alle collega’s bij elkaar, doen ze aan studiereizen, zomaar twee vragen die belangrijk zijn om te stellen. Daarnaast is de grootte van een reisbureau ook van belang in de bereikbaarheid. Een zakenreisbureau met meerdere business consultants kunnen makkelijker een 24/7 bereikbaarheid service garanderen dan de kleine bureaus. Opzich wel handig als je aan de andere kant van de wereld voor een gesloten gate staat!

Kennis

Ik benoemde het al even in de vorige alinea maar kennis van bestemmingen is wel degelijk van belang. Goede business consultants weten namelijk precies bij welke luchthavens je bij welke huurauto bedrijf een auto moet huren. Ook hebben zij vaak goede kennis over eventuele visums die aangevraagd moeten worden. Total Travel is zo’n zakenreisbureau, zij helpen jullie graag verder.