30 november 2021

Waar let je op bij het aanschaffen van een laminaatvloer?

Bij het uitzoeken van een laminaatvloer komen allerlei dingen kijken. Er zijn veel soorten laminaat te verkrijgen, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. De kwaliteit tussen merken en soorten kan erg verschillen, dus waar moet je nou echt op letten? 

Met of zonder v-groef

Ieder laminaat heeft een eigen karakter en uitstraling. Natuurlijk kies je altijd een vloer die je mooi vindt en die goed bij de rest van jouw huis past, maar let ook op de afwerking van de planken. Er zijn laminaatsoorten met groef en zonder v-groef. De variant zonder v-groef levert een vloer op met kleine naden tussen de planken. De varianten met v-groef zorgen voor een meer natuurlijke uitstraling. De laatste is ook makkelijker schoon te maken.

Plankbreedte

Net als bij lamelparket zijn er verschillende breedtes planken voor laminaat. Een bredere plank zorgt voor meer rust en een luxe uitstraling. Ook leg je deze sneller dan een laminaatvloer met dunnere planken.

Kies voor een laminaatvloer met clicksysteem

Wil je zelf je nieuwe vloer gaan leggen? Kies dan altijd voor een vloer met een clicksysteem. Deze vloeren leg je eenvoudig zelf door de planken in elkaar te klikken. Een groot voordeel van deze vloeren is dat je ze ook eenvoudig eruit kunt halen en opnieuw kunt gebruiken. Dit is niet mogelijk met vloeren zonder clicksysteem.

Verschil in kwaliteit

Laminaat is verkrijgbaar in allerlei verschillende prijsklassen, soorten en merken. Wil je gaan voor een vloer die lang meegaat, let dan op de volgende punten.

Plankdikte 

De dikte van de planken bepaalt niet de kwaliteit van de vloer, laat je hier dus niet door afleiden. Hoe dik een plank wordt, wordt bepaald door de gebruikte technieken bij het maken van de vloer.

Materiaal

Het is wel belangrijk om te kijken naar het materiaal dat is gebruikt bij het maken van de vloer. Een laminaatvloer dat alleen bestaat uit MDF, heeft minder voordelen dan een laminaat dat bestaat uit MDF met afwerkingslagen.

Welk laminaat kies je?

Het is zeer begrijpelijk als je door alle keuze niet goed weet wat je moet kiezen. Met het laminaat van Douwes Dekker zit je echter altijd goed. Deze vloeren zijn afgewerkt met een goede anti-kraslaag, zijn waterdicht, zijn slag- en stootbestendig en natuurgetrouw.