30 november 2021

Voor wie zijn scrummagneten bedoeld?

Agile is een moderne werkwijze en staat letterlijk voor wendbaarheid. Het doel van de agile werkwijze is de wendbaarheid van bedrijven te vergroten, waardoor ze in staat worden gesteld om rap in te kunnen spelen op de snel veranderende wereld. Klanttevredenheid staat hierbij hoog in het vaandel, de agile werkwijze speelt namelijk in op de behoeftes en de wensen van de klant. Scrum is vrij simpele agile werkwijze die de flexibiliteit van je organisatie vergroot en zo snel mogelijk waarde toevoegd voor de klant. Scrumartikelen zijn artikelen die je kunt inzetten om de scrum werkwijze mee te ondersteunen. 

Scrummagneten

Een voorbeeld van scrumartikelen zijn scrummagneten. Dit zijn handige magnetische instrumenten voor je scrum werkwijze, die je in kunt zetten om bijvoorbeeld een overzichtelijke planning mee te maken en om doelen mee in kaart te brengen. Het enige wat je nodig hebt is een magnetische ondergrond zoals een whiteboard. Door de felle kleuren en verschillende vormen trekken ze de snel aandacht en helpen ze om je taken mee te categoriseren. Ze zijn daarnaast ook nog eens herbruikbaar, wat ze milieubewust maakt en er tevens voor zorgt dat ze lang mee gaan. Ben je klaar, dan wis je ze eenvoudig schoon en berg je ze op tot de volgende keer. 

Voor professioneel en privé gebruik

De magneten zijn bedoeld voor iedereen die op een scrum werkwijze werkt of gaat werken. Ze kunnen zowel op professioneel vlak als privé ingezet worden. Veelal worden ze gebruikt op scholen, omdat het een goed instrument is om een overzicht te creëren voor de kinderen en bijvoorbeeld lestaken te categoriseren. Daarnaast worden ze ook veel ingezet in bedrijven die werken met een scrum methoden. Maar ook zeker kun je ze thuis gebruiken om jouw doelen mee te helpen verwezenlijken. Als laatste zijn ze ook erg handig voor je kinderen, scrummagneten helpen namelijk om een overzichtelijke planning te maken voor hun schoolwerk of toetsweek.