22 januari 2022
videowall aan de gevel

Videowall aan de gevel

Ik zag laatst een hele mooie videowall van Leddisplayexpert BV aan de gevel van een gebouw. Toen ik aankwam rijden bij het gebouw was de videowall duidelijk zichtbaar. Op deze videowall werden bedrijfsgegevens van het bedrijf geprojecteerd. Ik denk dat ik het van een afstand van zo’n 300 meter allemaal zag. En hoewel ik dichter bij het  led scherm kwam bleef het nog steeds mooi. De videowall was daar een jaar geleden geplaatst door een bedrijf dat gespecialiseerd was in het plaatsen van deze videowalls. Dit blijkt niet zo maar een heel makkelijk klusje.

Videowall installatie

Er zijn heel veel verschillende videowall’s op de wereld. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit bepaalde pixelgrootte en kun je ervoor kiezen of je DIP led’s gebruikt of dat je SMD led’s gebruikt. Met name de SMD led’s zijn een techniek die nog niet zo lang bestaat. Voordeel hiervan is dat er minder leds nodig zijn dan in een DIP led scherm. U heeft inmiddels wel in de gaten dat een videowall hetzelfde is als een led scherm. Mocht u nog meer willen weten over een videowall of bent u misschien wel op zoek naar een videowall om aan te schaffen dan moeten we eens kijken op de website van leddisplayexpert.nl

Videowall fabricage

Ik zelf heb inmiddels een vlucht geboekt naar China. Ik vlieg dan van Amsterdam via Moskou naar Hongkong. Hongkong is een mooie stad om ook eens rond te verkrijgen en er worden ook heel veel videowalls gebruikt. Daarna zal ik dan via de trein doorreizen naar China. In China ga ik naar de plaats Shenzhen wat eigenlijk het walhalla is van deze videowalls. Bijna alle gerenommeerde bedrijven die dit soort led schermen maken zitten hier in de regio omdat de aanvoer van de onderdelen hier goed geregeld is en men dus snel voorzien kan worden van onderdelen mocht men een grote order binnenhalen en deze snel geproduceerd worden.