afkortzagen
Zakelijk

Verschillende materialen afkorten

Voor het op lengte zagen van verschillende materialen kun je een afkortzaag gebruiken. Afkortzagen hebben een motor en worden gebruikt om profielen, kokers en andere materialen op de goede lengte te zagen. Verschillende merken zagen zijn er in de webshop van toolnation.nl te vinden. Maar ook soorten zagen zijn beschikbaar in de webshop, afkortzaag met een laser of verschillende formaten zagen. Welke zaag je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van de materialen die je af moet korten.

Makkelijk in gebruik

Laminaat en andere materialen zagen 

Wanneer je materialen in verstek moet zagen, bijvoorbeeld plinten voor een laminaatvloer dan is een verstekzaag onmisbaar. Deze zaag valt ook onder de afkortzagen, je kunt er ook balken of andere materialen in verstek mee zagen. Met de zaag kun je eenvoudig alle soorten materialen in enkel of dubbel verstek zagen. Ga je een zaag kopen dan is het wel erg belangrijk om op te letten wat voor bereik je hebt bij het zagen. De zaagdiepte is een belangrijk gegeven bij een afkortzaag, evenals de diameter van het zaagblad.

Groot assortiment

Zagen van brede materialen 

Afkortzagen zijn ook bijzonder geschikt om bredere materialen mee te zagen. De zaag kun je naar beneden en naar voren halen, maar ook van achter naar voren.  Perfect geschikt om brede planken door te zagen, maar ook andere brede materialen kun je er eenvoudig mee doorzagen. Er zijn verschillende aspecten bij een zaag waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld een afkortzaag met een zaag die je naar twee kanten kunt kantelen. Ook het zagen van plaatmaterialen is met de zaag ideaal en makkelijk om te doen.