22 januari 2022
Vacatures Civiele Techniek

Vacatures in de civiele techniek: dit is er mogelijk

Heb jij civiele techniek gestudeerd? Goede keuze! Er is gelukkig best wat werk in deze sector. Er was een tijd dat de vacatures in de civiele techniek voor het oprapen lagen. Dat is niet meer helemaal het geval maar er zijn zeker nog veel leuke plaatsen om uit te kiezen. Een vacature in de civiele techniek vind je echter niet vaak bij normale uitzendbureaus. Het is namelijk een heel specifiek vakgebied waar strengere eisen aan mensen worden gesteld. 

GWW

Specialistisch uitzendbureau

Hoewel er ook grote algemene uitzendbureaus zijn zie je toch gauw dat ze specialisaties hebben. Een uitzendbureau moet immers ook mensen in huis hebben die de sector goed begrijpen. Bij civiele techniek is dat nogal een lastige opgave. Zoek dan ook altijd een uitzendbureau dat zich specifiek in dit soort taken specialiseert. Dan weet je zeker dat je bij de leukste bedrijven terecht komt en dat je echt goed wordt begeleid in het proces. 

Wat wil je precies doen?

Daarnaast is het natuurlijk de vraag wat je precies wil doen. Als jij civiele techniek hebt gestudeerd dan weet je ongetwijfeld hoe vreselijk veel keuze er nog is binnen die sector. Je kunt niet zomaar je opleiding aflopen met een baan als je niet weet in welke hoek van het vakgebied jij je wil bevinden. Daar kun je onderzoek naar doen maar je kunt natuurlijk ook gewoon bij een uitzendbureau aankloppen en kijken wat er mogelijk is!

Uitzendbureau

Kies voor langdurige projecten

Ook de civiele techniek heeft te maken met schommelingen in werk door de economie. Gezien het nu weer even iets minder gaat in ons land, kun je wellicht voor een baan kiezen waar de projecten door blijven gaan ook als het even wat minder goed gaat met de rest van het land. Gelukkig zijn die er in de civiele techniek genoeg. Waterwegen en management stopt bijvoorbeeld nooit in ons land!