trends transport
Geen categorie

Trends op het gebied van transport en logistiek

De digitalisering neemt flink toe. In Nederland worden veel producten besteld via het internet. Veel mensen kopen kleding en verschillende spullen op het internet. De ontwikkelingen op het gebied van transport en logistiek staan niet stil. Mensen willen hun spullen sneller binnen krijgen. Als ze op het internet iets bestellen dan kijken ze vooral naar de betrouwbaarheid van de website, de levertijden en de prijs. Als de bezoeker het gevoel heeft dat de concurrent betrouwbaarder, goedkoper of sneller levert, dan zullen ze daar het product bestellen. In dit artikel worden de trends op het gebied van transport en logistiek besproken.

Groene logistiek

Tegenwoordig worden er strengere eisen gesteld aan de motoren en brandstof uitstoot. Bedrijven proberen tegenwoordig steeds groener producten te transporteren. Bedrijven proberen minder CO2 uit te stoten en zuiniger te rijden. Veel bedrijven zullen de motoren in de vrachtwagens vervangen voor een energiezuinige motor.

Same-day delivery

Interne systemen en chauffeurs moeten zo efficiënt mogelijk samenwerken om aan de vraag van de consument te voldoen. Er wordt tegenwoordig steeds meer besteld via internet. Mensen raken ook steeds meer gewend aan de snellere leveringen die Bol.com en Coolblue bieden.

Containers meer vullen

Het is de bedoeling dat er in 2020 een systeem komt om de containers makkelijker en sneller economisch in te pakken.Daarnaast moet makkelijker en sneller inzichtelijk worden wat er vervoerd wordt in de container. Op zoek naar een koelcontainer?

Wendbaarheid en mobiliteit

In 2020 zal er geprobeerd worden om papierloos te gaan werken in de transportsector. Laders, transporteurs en andere logistieke dienstverleners zullen steeds meer gaan kiezen voor mobiele technologieën.

Betere samenwerking tussen laders en logistieke medewerkers

Door middel van data en communicatie wordt in 2020 de samenwerking tussen laders en logistieke medewerkers verbeterd. Het zal beter op elkaar afgestemd worden waardoor het sneller bezorgd zal kunnen worden.

Just in time delivery

Als een klant het product precies op het afgesproken tijd krijgt, dan spreekt men van Just in time levering. De voorraad- en verhandelingskosten gaan flink omlaag doordat er minder voorraad nodig is bij Just in time levering.