Traprenovatie prijzen
Tips

Traprenovatie: waarom prijzen zo verschillen

Het renoveren van een trap is een aparte klus. Ten eerste omdat het iets is dat je zeker niet elke dag doet. Ten tweede omdat de meningen verdeeld zijn over of dit een klus is die je zelf kunt klaren, of dat je beter een expert in kunt schakelen. Traprenovatie en de prijzen ervan verschillen sterk en het hangt allemaal samen met wat je wil. De prijs kan dus ook sterk verschillen.

De volgende aspecten spelen een rol in de prijzen van traprenovatie:

  • of je het zelf doet, of iemand inhuurt
  • de materialen die je gebruikt
  • de lengte van de trap
  • eventuele draaien in de trap
Modern

Draaien in de trap

Wat wordt er bedoeld met een draai in de trap? Dat is het punt waar de trap eventueel een hoek maakt. Vrijwel elke trap heeft ten minste een draai maar soms zijn het er meer. Wenteltrappen zijn natuurlijk een en al draai. Een draai in een trap kost extra moeite om te bekleden en kost je tevens extra materiaal. Niet gek dus dat de kosten van het totaalplaatje dan omhoog gaan. 

Materiaalkeuze

Het ene materiaal is het andere niet. Dat geldt voor meubels, vloeren en dus ook voor trappen. Traprenovatie kan een stuk goedkoper uitvallen als je niet het duurste materiaal uitzoekt. Een trap gemaakt van zeldzaam hout zal altijd duurder zijn dan een trap die is gelegd met PVC. Aan de andere kant kun je natuurlijk ook een middenweg kiezen. Qua materiaal is er heel veel mogelijk.

Professioneel