Financieel

Tips voor het zoeken naar een notaris

Het vinden van de geschikte notaris kan best ingewikkeld zijn. Waar vind je de ideale notaris? En is het niet te prijzig?

Tip 1: Google

Typ in de zoekmachine de kernwoorden waar je naar op zoek bent. Bijvoorbeeld notaris voor verklaring van erfrecht. Door hier al voorkeuren aan te geven kun je gerichter op zoek gaan en zal je sneller het gewenste resultaat bereiken.

Tip 2: Vergelijkingswebsites

Op het internet zijn veel verschillende websites van notarissen te vinden. Er zijn ook websites die een groot aanbod met notarissen laten zien. Het is handig om op dit soort websites te zoeken. Dit scheelt tijd.

Tip 3: Filter

Als je op een vergelijking website aan het zoeken ben is het altijd verstandig om te filteren. Filter bijvoorbeeld op de goedkoopste notaris, de dichtstbijzijnde notaris of op een specifiek doel waarvoor u een notaris nodig heeft.

Tip 4: Neem contact op

Vervolgens is het verstandig om met een aantal notarissen contact op te nemen. Vertel de situatie waarvoor je een notaris nodig hebt. De notaris kan namelijk op basis hiervan kiezen of het verstandig is om jou te begeleiden. Soms kan het zo zijn dat een notaris goed is op verschillende vlakken, maar niet genoeg gespecialiseerd is in dat specifieke onderdeel om goede begeleiding te kunnen bieden. Als sommige dingen of werkzaamheden nog niet duidelijk zijn kan je het beste de klantenservice bellen of mailen. Zij kunnen heel veel vragen beantwoorden en kunnen helpen in het proces van het zoeken naar de juiste notaris.

Tip 5: Maak een afspraak

Als je de ideale notaris hebt gevonden kun je een afspraak gaan maken. De notaris kan jou dan gaan helpen met het probleem.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *