Geen categorie

Tips om de dag beter door te komen

Vanwege deze corona tijden zijn vele mensen gedwongen thuis te werken of in sommige gevallen kunnen mensen helemaal niet werken. Echter, voor de meeste mensen is dit een behoorlijke nieuwe situatie en moet er even aanpassing plaatsvinden. We kunnen met geen enkele zekerheid zeggen tot wanneer deze periode zal gaan duren. Wellicht is het geven van een aantal tips wel leuk, zodat ook jij de dag gemakkelijker door kan komen. De eerste tip die ik kan meegeven is dat je even de website van de NationaleBeroepenGids bezoek, want vanuit hier kan je alles over een opdrachtgever te weten komen en dus ook jouw ideale werkplek vinden.

Het begint natuurlijk al bij het opstaan. Hoe eerder je opstaat, hoe rustiger het is. Stel jij staat al op vanaf een uurtje of zeven, dan kan je alvast beginnen met wat rek- en strekoefeningen. Zet je ondertussen even een koffietje en dan kan je weer door. Tijdens het drinken van je koffie of je oefeningen kan je alvast denken aan je prioriteiten van de dag. Als je vervolgens aan de slag gaat zorg dan dat je een goede eigen werkplek creëert voor jezelf.

Vervolgens kunnen we het hebben over de reistijd, want nu je thuis al het werk doet heb je geen reistijd meer. Wat je kan doen met de overige tijd is extra werk verrichten of lekker gaan wandelen door de buurt. Dan neem je namelijk meteen al een pauze, want pauzes zijn van essentieel belang om uiteindelijk te productiviteit te verhogen. Ik zou ongeveer maximaal anderhalf uur achter elkaar doorwerken en dan een pauze van tien minuten nemen.

Daarnaast is het belangrijk om jezelf te belonen. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen beloning. Voor de een kan dit een snoepje zijn, voor de ander is dit weer een work-out. Anderen mensen vinden het weer leuk om op de hoogte van de laatste nieuwtjes te zijn via bijvoorbeeld social media. Er zijn natuurlijk ook tal van andere tips en werkgelegenheden. Zo kan je ook werken bij PostNL.