productfotograaf
Fotografie

Steeds meer verkopen via internet

Via internet worden er steeds meer verkopen gedaan, kleding, gadgets tot gezondheidsproducten aan toe worden in een webshop verkocht. Als webshop eigenaar moet je er wel voor zorgen dat je de producten goed in beeld hebt gebracht, goede professionele foto’s zorgen voor minder producten die terug worden gestuurd. Een productfotograaf is een investering die zich snel zal terugverdienen, iedereen ziet de foto’s in je webshop en heeft direct een goed beeld hoe het product eruit ziet en wat de juiste kleur ervan is. Zeker bij kleding is dat een belangrijk punt, evenals het model wat goed in beeld gebracht moet worden. Maak je met je webshop een eerste goede indruk kan het mogelijk een vaste klant worden van je shop. Heb je geen goede foto’s kan de eerste indruk direct verpest zijn en zijn je potentiële klanten naar een andere webwinkel.

Iedereen wil zien wat die koopt

Wanneer je niet kan zien wat je koopt zal je het wellicht niet kopen, of als er een onduidelijke foto is te zien zonder enige details. Heel veel mensen willen exact zien tot in de kleinste puntjes wat zij kopen, zoemen in op het product om alles goed te kunnen zien. Een productfotograaf maakt precies die foto’s die een klant belangrijk vindt, uitgelicht wat er uitgelicht moet worden en tot in detail vastgelegd. Laat je klanten zien wat je verkoopt, tot in de puntjes en levensecht van kleur. Het zal je verbazen hoe tevreden de klanten met je producten zijn, ga voor overtuigende foto’s van je producten. Tegenwoordig zijn er zoveel webshops, dat je met iets anders moet komen dan het standaard, zorg dat je er tussenuit springt met platte of 3D foto’s in je webshop. Vertaal je producten in schitterende foto’s die echt laten zien wat je in je winkel verkoopt. 

productfotograaf

Waarom professionele foto’s laten maken?

Heel veel mensen denken professionele foto’s te kunnen maken omdat zij in het bezit zijn van een goede camera, niet is minder waar. Professionele foto’s maak je niet zomaar, belichting en achtergrond moeten ook perfect zijn. Een productfotograaf van StudioVHF weet exact hoe bepaalde combinaties tot elkaar moeten zijn, hierbij krijg je precies de foto die je wilt hebben in je webshop. De combinatie van apparatuur en de ervaring maakt de perfecte foto, wat je ook als product wilt verkopen. Je kunt het verschil maken in beeld, net even wat beter en duidelijker dan de concurrent. Is de achtergrond of het product nog niet helemaal naar je zin? Dan worden de foto’s bewerkt tot het perfecte resultaat vast ligt. Het feit dat je precies vastlegt hoe het product is zorgt ervoor dat je alleen maar positieve reacties krijgt, geen retouren meer op basis van verkeerde kleur of details die niet gezien zijn. 

Boodschap en doel wat je wilt bereiken

De productfotograaf van StudioVHF is er niet alleen om de productfoto’s te maken maar denkt ook met je mee, heb je een bepaald doel of een bepaalde wens en hoe kan dit het best worden bereikt. Heeft je webwinkel een bepaalde stijl, of wil je in een speciale stijl de foto’s laten maken. Moeten de beelden nog op een bepaalde manier worden bewerkt dan wordt dit natuurlijk ook gedaan. Zijn de foto’s klaar dan kun je er zeker van zijn dat ze geschikt zijn om op ieder apparaat perfect te zien zijn. Vaak worden de beelden minder scherp bij het uitzoomen, de professionele fotograaf maakt de foto’s zo dat je ook bij inzoomen om de details te bekijken scherp beeld hebt. Potentiële klanten willen zien wat ze kopen en er zeker van zijn wat ze zien ook daadwerkelijk is wat zij willen hebben.

productfotograaf

Neem een wijs besluit

Menig eigenaar van een webshop denkt de foto’s zelf te kunnen  maken, bezoekers hebben direct het verschil tussen professionele foto’s en amateurbeelden door. Wil je het risico nemen dat heel veel bezoekers afhaken omdat je producten niet professioneel zijn vastgelegd, of doe je een relatief kleine investering en zorg je dat de klanten bij jou de producten kopen? Je zal versteld staan van de kwaliteit van een productfotograaf, de beelden en hoe deze in je webshop zullen worden opgenomen. De investering die je doet heb je snel alweer terugverdiend, vraag snel informatie aan bij StudioVHF en loop geen klanten meer mis door foto’s die niet professioneel zijn. Juist door onderscheidend te zijn doe je het anders dan anderen, beter, opvallender en professioneler en dat heeft iedere bezoeker snel door als ze op je webshop komen. Vergroot je aankopen en je omzet met een eenvoudige investering.