Wholesale Dutch Telecom
Zakelijk

Start geen eigen zaak voordat je dit leest

Jij droomt ervan om je eigen business op te zetten. Dat betekent dat er spannende tijden voor je gaan aanbreken. Misschien is het openen van een bakkerszaak je hele leven al je roeping. Of wil je wel een telecomaanbieder worden. Niks is te gek en alles kan! Maar zorg dat je alles stap voor stap onderneemt. Wij geven je een paar tips voor hoe het je het in ieder geval niet moet aanpakken. Met dank aan de ervaringsdeskundigen die je voor gingen.

Sla de planning niet over

In al je enthousiasme is het heel verleidelijk om je idee met beide handen aan te pakken en ervoor te gaan. Want hoe moeilijk is het om een ruimte te huren, spullen in te kopen en je product te verkopen? Toch veel moeilijker dan het lijkt! Om je onderneming een grotere kans van slagen te geven moet je te weten komen wat je kan verwachten op alle vlakken. Maak daarom niet alleen een ondernemingsplan waarin je het potentieel van je onderneming toetst. Maak minimaal ook een financieel plan en een marketing plan.

Wees niet onzeker

Onzekerheid en angst om te falen kunnen grote dooddoeners zijn voor je plannen. Om je product te verkopen moet je er 100% achter staan er er vertrouwen in hebben. Waarom is dit zo belangrijk? Als je niet genoeg vertrouwen in je product hebt, kun je jezelf in de vingers snijden door het te goedkoop op de markt te brengen. Daar van terugkrabbelen is een lastige situatie. Zorg dat je je research naar de markt hebt gedaan en met zekerheid een prijskaartje aan je product hangt.

Niet weten wie je klant is

Weten wie je ideale klant is, is een groot onderdeel van het staan of vallen. Natuurlijk wil je je product wel aan iedereen verkopen. Maar als je je product zo in de markt zet dat het een klein beetje aanspreekt voor iedereen, spreek je tot niemand heel veel aan – en dus niet genoeg om te kopen. Gegarandeerd dat er dan een concurrent is die wél een doelgroep heeft gekozen en potentiële klanten weg lokt door hen specifiek aan te spreken. Door een doelgroep te kiezen maak je je bedrijf onderscheidend en daarmee aantrekkelijker. En tot slot onze top tip: wees niet bang om hulp te vragen. Een onderneming runnen kan niet altijd in je eentje, ook al ben je nog zo zelfstandig.