30 november 2021

Slim adverteren op Instagram

Tegenwoordig is sociale media niet weg te denken uit het dagelijks leven. We gaan er mee naar bed en we staan er mee op. De status die je hebt op sociale media lijkt ook steeds belangrijker te worden. Bedrijven maken hier gebruik van door te adverteren op Instagram. Als je de advertenties slim aanpakt kan je mooie doelen bereiken. In deze blog enkele Instagram advertentie tips. 

Verstop de advertentie

De gebruikers van Instagram willen geïnformeerd, geïnspireerd en geëntertaind worden. Geen enkele gebruiker zal op een advertentie klikken die niks anders dan de verkooppraat met zich mee brengt. Verstop je advertentie dan ook in een leuk bericht. Voeg daarbij leuke content toe die je doelgroep leuk vindt. Vertel daarbij desnoods een verhaal en voeg voorbeelden toe. Daarnaast kan je een video plaatsen die bijvoorbeeld het product dat je verkoopt gebruikt of aan heeft. Hierdoor zullen de gebruikers sneller op je advertentie klikken.

Zoek interactie

Voor een advertentie op Instagram is het ook handig om interactie op te zoeken met de doelgroep. Begin bijvoorbeeld een Poll. Daarbij kan je de gebruikers een vraag stellen middels een poll. Veel gebruikers vinde het leuk om aan een poll mee te doen en zijn benieuwd naar de uitslag. Ook kan je de gebruikers na de advertentie een leuke vraag stellen. Je kan bijvoorbeeld vragen of zij zichzelf al in deze sneakers zouden zien lopen. Daarbij creëer je interactie en op een leuke manier een grotere kans op doorklikken van de gebruiker. Dat is erg belangrijk voor het Instagram adverteren tegenwoordig. 

Hou het simpel en duidelijk

Nu de advertentie aantrekkelijk is voor de doelgroep en de nodige kliks zal ontvangen is het belangrijk dat de advertentie ook geeft waar het voor bedoeld is. Geef de gebruiker genoeg informatie over het geadverteerde product om zo verwarring te voorkomen. Link daarom ook altijd naar het product of de productgroep om het koopproces te versnellen.

Als je professioneel zou willen adverteren op Instagram kan je verschillende bureau’s inschakelen. Multiply is er hier een van. Kijk op https://www.multiply.nl/ voor meer informatie.