22 januari 2022

Samsung koelkasten voor de tech-liefhebber

Veel mensen kennen Samsung als telefoonaanbieder. Maar dit Zuid-Koreaanse merk brengt ook een breed gamma aan huishoudelijke apparaten op de markt. De koelkasten van Samsung zijn al jaren populair bij een grote groep consumenten. De huishoudelijke apparatuur van dit merk staat er om bekend ‘smart’ te zijn. En zo ook de ijskasten. Zo kunnen verschillende modellen via wifi worden bediend en kun je via een ingebouwde webcam zien wat er in je koelkast ligt. Ook zijn er modellen die uitgerust zijn van temperatuurregelsystemen die zijn afgestemd op de inhoud van de ijskast.

Temperatuur instellen

Een belangrijk item in de koelkasten van Samsung is de zogenaamde Cool Select Zone. De apparaten zijn zo ingericht dat je de temperatuur in verschillende delen van de ijskast op een andere temperatuur kunt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld je vlees bij een lagere temperatuur bewaren en tegelijkertijd het groente en fruit op een iets hogere temperatuur. Zo blijven je verse waren langer op optimale kwaliteit.

Maten en modellen

Van dit merk zijn verschillende modellen koelkasten te verkrijgen. Van Samsung zijn kleine kastuitvoeringen en inbouwmodellen alsmede grote koel-vries combi’s en Amerikaanse koelkasten te verkrijgen. Welk model het beste bij je past is met name afhankelijk van de grootte van je huishouden en hoeveel verse en bevroren boodschappen je er in kwijt wil. Een single zal immers minder opbergruimte nodig hebben dan een gezin met drie kinderen. Let daarnaast goed op de externe maten (hoogte, breedte en diepte). Vooral als je weinig ruimte hebt is dat erg belangrijk.

Technische snufjes

Als je eenmaal het formaat hebt gekozen, kun je kijken naar de andere aspecten waarin de modellen zich onderscheiden. Dat zijn behalve de kleur (wit, zwart of metal), in het geval van Samsung allerlei technische snufjes. Vooral de Amerikaanse koelkasten die zijn uitgerust met de Family Hub, een soort tablet in één van de deuren, zijn een genot voor de tech-liefhebber!