Geen categorie

Rioollucht in huis?

Ben jij eigenaar van een huis of appartement? Dan heb je waarschijnlijk ooit te maken gehad met stankoverlast. De vreselijke geur van rioollucht. Soms kan de rioollucht de hele dag aanwezig zijn en naast dat het irritatie opwekt kan het ook nog eens schadelijk zijn. Daarom is het belangrijk dat je er zo snel mogelijk achter komt waar de lucht vandaan komt. Wij vertellen je in deze blog de 3 meest voorkomende oorzaken.

Verstopping

Wellicht de meest voorkomende oorzaak: een verstopping. Hoor je een borrel geluid in het afvoerputje? Loopt het water niet gemakkelijk weg? Waarschijnlijk heb je dan last van een verstopping. Je kan in eerste instantie dit zelf proberen op te lossen, onder andere door het gebruik van heet water in combinatie met soda. Ook zijn er op de markt chemische middelen. Maar is je riool verstopt? Dan kan je beter een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Heb jij een verstopt riool in de omgeving Utrecht of Gouda? Schakel dan een loodgieter uit Bodegraven in. Direct hulp inschakelen? Bekijk dan de website van Rioolverstopt.nl.

Lekkage

Een veelvoorkomend probleem waardoor rioollucht in huis ontstaat is lekkage. Bij lekkage denk je al snel aan de afvoer, de toilet, vaatwasser of wasmachine. Maar denk ook eens aan de kruipruimte, meterkast of CV-ketel. Vraag jezelf af: Waar zijn in mijn woning waterleidingen en waar kan de lekkage ontstaan? Heb je dit in kaart, dan heb je al grote kans dat je de oorzaak van de stankoverlast weet te vinden.

Ontluchting

Na een fikse regenbui last van stankoverlast? Dit is een veelvoorkomend probleem. Over het algemeen is dit een probleem met de ontluchting van het riool. Op het moment dat de ontluchting van het riool niet goed is, drukt de regen de stank uit het riool naar boven. Via de WC of afvoerputjes komt de lucht dan jouw huis binnen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *