remschijven
Auto

Remschijven en andere onderdelen online bestellen

Onderhoud aan je auto wordt goedkoper, wanneer je remschijven en andere onderdelen zelf op internet bestelt. Er zijn verschillende webwinkels waar deze onderdelen voor diverse merken worden aangeboden. Daarbij worden de onderdelen in tal van verschillende soorten aangeboden. Zoek je nieuwe schijven voor je remmen, wil je een nieuwe wiellager plaatsen, of is het tijd om je ABS-sensoren te vervangen? Door de onderdelen vooraf zelf te bestellen, kan een autodealer hier niet langer een marge over rekenen. Juist deze marge maakt dat de kosten voor het onderhoud aan je auto al snel flink op kunnen lopen. Welke onderdelen moeten in jouw auto vervangen worden?

auto onderdelen

Kooptips voor de aanschaf van nieuwe remschijven

Houd er rekening mee, dat er verschillende factoren zijn om op te letten bij de aanschaf van nieuwe remschijven. Kijk bijvoorbeeld goed naar het type schijf wat je aanschaft. Past deze in je auto en sluit deze aan op remblokken die je mogelijk eerder hebt laten vervangen? Kijk ook naar het merk waarvan de schijven zijn. Het merk van de schijven komt doorgaans overeen met het merk van je auto. Tot slot is het belangrijk om te weten, dat de schijven nagenoeg altijd per twee worden verkocht. Zouden de schijven niet tegelijk vervangen worden, dan kan dit voor een zogenaamd remverschil zorgen. Iets wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Andere onderdelen in de auto vervangen

Niet alleen schijven voor het remsysteem kun je eenvoudig online bestellen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de remblokken. Het is gebruikelijk om de schijven op hetzelfde moment te vervangen als de blokjes. Op deze manier is het remsysteem vrijwel geheel vernieuwd. Ook zogenaamde ABS-sensoren kun je op internet bestellen en vervolgens zelf in je auto plaatsen. Mocht je geen ervaring hebben met het onderhoud aan je auto, dan is het verstandig om de onderdelen mee te nemen naar de autodealer.

Remblokken