Advocaat
Geen categorie

Rechtszaak winnen? Gebruik de volgende 5 tips!

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de uitkomst van een rechtszaak vaak is berust op willekeur. Wij vinden van niet. Daarom geven we graag 5 belangrijke tips die je helpen om een rechtszaak te winnen. 

1. Kies een goede advocaat

Deze tip is natuurlijk vanzelfsprekend, maar zorg dat je een goede advocaat kiest. Echter is dit op het eerste gezicht vaak moeilijk te zien. Zorg daarom altijd dat je op de volgende zaken let:

  • Is de advocaat gespecialiseerd in het rechtsgebied waar je mee te maken hebt? Een advocaat kan gezien de grote hoeveelheid wetgeving en rechtsgebieden namelijk niet overal verstand van hebben.
  • Kan de advocaat in kwestie ook overleggen met collega’s gespecialiseerd in hetzelfde rechtsgebied? Twee weten immers meer dan één. 
  • Past de stijl van de advocaat bij u? In sommige zaken zul je namelijk lang met je advocaat moeten optrekken. Het is dan van belang dat je je prettig voelt bij deze persoon en ervan overtuigd zijn dat de zaak in goede handen is.

Heb je nou geen idee waar je moet beginnen met zoeken? Begin dan eerst met rondvragen binnen eigen kring. Daarnaast kun je bij diverse advocaten, bijvoorbeeld bij Warnink en Both Advocaten, een vrijblijvend gesprek aanvragen. Zo kun je eerst kijken of dit advocatenkantoor nabij Zwolle iets voor jou is.

2. Lever bewijsstukken overzichtelijk en volledig aan

Voor een succesvol resultaat is een goede samenwerking tussen jou en je advocaat van groot belang. Voorzie je advocaat altijd van alle en complete informatie. Dit kun je het beste doen in chronologische volgorde van de gebeurtenissen en genummerde bewijsstukken. Zo blijft het namelijk overzichtelijk Houd daarnaast nooit informatie achter. Ook niet als deze nadelig is. Een advocaat kan hier van te voren namelijk goed op anticiperen.

3. Ga netjes gekleed naar de zitting

Een eerste indruk is belangrijk. Dat geldt ook bij een rechtszitting. De indruk die jij achterlaat op de rechter kan van grote invloed zijn op de uiteindelijke uitkomst. Kleding is daarbij een belangrijke factor. Zorg er daarom voor dat je netjes en representatief verschijnt.

4. Gedraag je tijdens de zitting

Tijdens veel rechtszittingen lopen de emoties hoog op. Dit is helemaal niet erg, maar het mag natuurlijk niet uit de hand lopen. Blijf daarom altijd beleefd en respecteer de wederpartij in alle gevallen. Ook als je er absoluut niet mee eens bent. Wat vaak voorkomt bijvoorbeeld is dat men de andere partij niet laat uitpraten, omdat ze het niet eens zijn met de uitspraken. Dit is voor een rechter echter ontzettend storen en werkt daardoor niet in het voordeel.