23 oktober 2021

Pre employment screening

Waarom gebruik maken van Pre Employment Screening Services?

Pre employment screening is veel meer dan het eenvoudig filteren van sollicitanten met een hoog risico en het elimineren van onbetrouwbare kandidaten, het doel van de pre employment screening is het vinden van een ideale fit voor beide partijen om een ​​bevredigende en positieve werkrelatie te garanderen via de juiste pre employment screening en testprocedures. Wanneer sollicitanten niet slagen voor het screeningsproces vóór tewerkstelling, is dat vaak omdat de informatie niet is gedeeld met de potentiële kandidaat, informatie die een bedrijf duizenden dollars per jaar kan besparen. Het pre-employment screeningproces is onderverdeeld in verschillende stappen, waaronder: achtergrondscreening, vooronderzoek en evaluatie, referentiechecks en drugsscreening. Door een slechte screening wordt het screeningproces vóór de tewerkstelling vaak nooit voltooid. Dit resulteert in verspilling van tijd, geld en middelen voor zowel het bedrijf als de potentiële kandidaat. Bij het uitvoeren van deze stappen zijn personeelsprofessionals verplicht om controles uit te voeren die niet federaal gereguleerd zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de federale aanwervingswetten gebaseerd zijn op EEO-praktijken in plaats van wat “beveiligingsscreening” kan worden genoemd.

Een achtergrondcontrole

Naast de bovenstaande stappen vereist een pre-tewerkstellingsscreening ook dat bedrijven een achtergrondcontrole uitvoeren op elke potentiële kandidaat, inclusief soms familie, vrienden, buren en anderen. Het doel van een antecedentenonderzoek bij een potentiële kandidaat is om erachter te komen of ze een strafblad of andere strafbare feiten in het verleden hebben. Het is ook belangrijk om te weten waar de kandidaat in het verleden heeft gewoond. Als ze in hun leven nogal wat zijn verhuisd, moet dit ook worden overwogen in het wervingsproces.

Online diensten voor antecedentenonderzoek

Tegenwoordig zijn er online diensten voor antecedentenonderzoek beschikbaar die kunnen helpen bij het screeningproces vóór de tewerkstelling. Deze online diensten bieden allerlei informatie die u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing te nemen. In de meeste gevallen worden de online antecedentenonderzoeken wekelijks uitgevoerd en kunnen ze u gerechtelijke dossiers, huurgeschiedenissen van onroerend goed, rijgegevens en andere openbare documenten verschaffen. Ze kunnen ook informatie over het arbeidsverleden en eventuele veroordelingen verstrekken, evenals gegevens over zedendelinquenten.