22 januari 2022

Overstappen naar een slim huis

We horen het steeds vaker: overstappen naar een slim huis. Met de klimaatverandering zien we dat steeds meer mensen en bedrijven samen nadenken om tot de best mogelijke alternatieven te komen die zorgen voor een betere klimaatverandering. Lange tijd hebben we er met zijn allen voor gezorgd dat het milieu niet centraal stond in het maken van keuzes. We dachten hier vooral aan zo veel mogelijk winst maken. Inmiddels komt men met steeds betere alternatieven en ideeën die de klimaatdoelen haalbaar kunnen maken. Dit geldt voor iedereen! Zo zien we ook dat het steeds eenvoudiger wordt om te leven in een slim huis. Wat is een slim huis dan nu precies?

Wat valt er onder een slim huis?

Het is een begrip die steeds meer in opkomst is. Een slim huis is een huis die uitgerust is met technologie die verlichting, muziek, beveiliging, klimaat, media en elektronische apparaten op afstand kan regelen en bedienen via een smartphone en computer. Je maakt dus letterlijk je huis slimmer en leeft duurzamer. Waar begin je wanneer je wilt overstappen naar een slim huis en wat zijn de bekende stappen? Laten we eens kijken:

  • Slim verlichting zoals WiZ;
  • Iemand in huis moet in het bezit zijn van een smart device om de slimme apparaten te kunnen besturen;
  • Slimme apparaten aanschaffen die bestuurt kunnen worden.

De voordelen van een slim huis

Er zijn een hoop voordelen wanneer je overstapt naar een slim huis. Dit kan voor zowel een huurwoning als een koopwoning. We zetten de voordelen kort op een rijtje voor je:

  • Je draagt bij aan een duurzame leefstijl wat beter is voor onze planeet;
  • Je maandelijkse energiekosten dalen;
  • Je huis is meer waard. Dit geldt wanneer je een koopwoning hebt;
  • Je krijgt te maken met meer voordelen van bedrijven wanneer je slim woont.