20 januari 2022

Musthaves voor in huis

Tegenwoordig zitten we een stuk vaker thuis en is het belangrijk dat je je zo goed mogelijk thuis voelt in je eigen huis. Maar wat betekent je thuis voelen nu eigenlijk? Je thuisvoelen betekent dat je je goed voelt en op je gemak bent in je huis. Om op je gemak te zijn in je eigen huis is het dus belangrijk om het helemaal eigen te maken. Dit kun je doen door je huis in te richten naar jouw smaak. Heb je na een lange tijd eindelijk het behang op de muur zitten die je altijd al graag wilde, of wilde je altijd al een beton cire vloer badkamer. Door dit soort dingen in je huis te vervangen naar je eigen smaak kan je je heel snel thuis voelen in je eigen huis.

Kleine dingen die de inrichting van je huis afmaken

Om je thuis te voelen in je eigen huis hoef je niet alleen naar grote en dure dingen te kijken die je kan verbouwen in je huis. Die ene dure salontafel, of die beton cire vloer badkamer die eigenlijk net iets te duur is hoeft niet persé het verschil te maken of jij je goed voelt in je huis of niet. Door bijvoorbeeld een kleed op de vloer te leggen, wat bloemen in huis te zetten of een kaarsje aan te steken kan je je al heel wat beter voelen in je eigen huis. Vooral als je net in een nieuw huis woont kan het even duren, voordat je huis helemaal als thuis voelt. Het is dus ook een kwestie van tijd, maar een goede inrichting naar smaak kan natuurlijk een stap in de goede richting zijn.

Je niet thuis voelen in je eigen huis

Helaas komt het soms voor dat je je niet thuis voelt in je eigen huis. Dit kan komen door kleine dingen waaraan je je stoort of grote dingen die niet goed werken in huis. Een klein ding waardoor je je niet thuis voelt kan bijvoorbeeld komen door temperatuur in huis. Een groot ding in huis, wat meestal het grootste punt is waarom mensen zich niet thuisvoelen is dat er bijvoorbeeld net een beton cire vloer badkamer is gestort en er later achterkomt dat de net nieuwe vloerverwarming niet werkt, of een lekkage die voorkomen had kunnen worden. Zorg er bij een verbouwing dus voor dat je alles dubbel naloopt of het naar wens is en of alles goed werkt, zodat je na de verbouwing geen problemen of fouten tegenkomt, waar je je aan gaat storen.