magazijn
Geen categorie

Magazijn inrichten? Hoe doe je dat?

Ga je binnenkort een magazijn inrichten? In dit artikel bespreken we het stappenplan voor het inrichten van een magazijn. Lees meer over planning, inzet van mensen, gebruik van attributen en plaatsen van producten.

De planning

Als allereerst is het belangrijk om een planning te maken voor inrichten van het magazijn. Zo moet je van tevoren bedenken wat er allemaal moet gebeuren en wanneer daar tijd voor is. Vervolgens moet je in overleg met de bedrijfsleiding afspraken gaan maken. Het kan zijn dat je verschillende leveranciers hebt voor de attributen in je magazijn. Zorg ervoor dat je niet te krap plant. Vaak loopt een planning altijd anders dan je van tevoren gedacht had.

Specialist op het gebied van magazijninrichting

Als je een magazijn wilt (laten) inrichten dan heb je daar mensen voor nodig die daar verstand van hebben. Zorg ervoor dat je je magazijn door een specialist laat inrichten. Het kan zijn dat je een specialist in huis hebt op het gebied van magazijninrichting. Mocht dit niet zo zijn, dan is het verstandig om van buitenaf iemand mee te laten kijken.

Rekening houden met

Als je een magazijn gaat inrichten is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Zorg ervoor dat de nooduitgang op een logische plek geplaatst wordt en dat je er gemakkelijk bij kan. Het is ook belangrijk om te zorgen voor ruime looppaden. Als er heftrucks of voorzetapparatuur langs moet dan is het belangrijk dat er genoeg ruimte is.

Gebruik van attributen

Voor elk product heb je andere attributen en stellingen nodig. Bekijk dus goed de mogelijkheden wat betreft voorzetapparatuur en opslagsystemen.

Plaatsing van producten

Denk goed na over de plaatsing van de producten in je magazijn. De populaire producten zou je bij elkaar kunnen plaatsen in een schap. De hardlopers die vaak besteld worden kun je dan gemakkelijk en snel bij elkaar plaatsen en verzenden naar de klant. Je kunt er ook voor kiezen om de producten op alfabet te plaatsen. Je kunt ook de producten ook soort bij soort plaatsen in een stelling. Sommige producten moeten gekoeld bewaard worden. Plaats deze dan in een koeling.