30 november 2021

Lenen: Deze mogelijkheden heb je

Wil je gaan lenen, maar weet je nog niet precies welke mogelijkheden er zijn? Dan is het goed om hier eerst naar te gaan kijken. Je kunt namelijk op veel verschillende manieren geld gaan lenen om iets te kunnen financieren. Als je een kredietmaatschappij nodig hebt, kom je er ook al snel achter dat je veel verschillende maatschappijen hebt die jou deze lening kunnen verschaffen. Een daarvan is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar welke manieren voor een lening zijn er eigenlijk en hoe maak je de beste keuze? Onderstaande informatie legt het voor jou uit. 

Lenen bij vrienden en familie 

Lenen brengt veel mogelijkheden met zich mee. In de meeste gevallen leen je het liefste van vrienden of familie. Je kunt dan zelf afspraken en voorwaarden bespreken, zodat je met een afbetaling kunt beginnen. Je hebt hierbij vaak iets meer vrijheid dan wanneer je bij een kredietmaatschappij gaat kijken. Mocht een betaling een keer niet uitkomen, is het namelijk eenvoudiger te bespreken en kan er naar een oplossing gezocht worden. Echter zijn grote bedragen vaak niet te lenen binnen jouw persoonlijke kringen, waardoor je toch naar iets anders moet gaan kijken om het geld beschikbaar te hebben. 

Een persoonlijke lening voor direct geld 

Lenen bij een kredietmaatschappij kent verschillende vormen. De meest gekozen vorm is een persoonlijke lening. Hierbij is het geld direct voor jou beschikbaar op jouw betaalrekening, waardoor je bijvoorbeeld een grote aankoop kunt doen. Er wordt vooraf een betaaltermijn afgesproken en de rente die je hierover betaalt, staat op voorhand vast. Je weet hierdoor altijd waar je aan toe bent en kunt binnen enkele jaren de lening weer afbetaald hebben. Je hebt wel direct de financiële ruimte die je nodig hebt in jouw situatie zonder je zorgen te maken over andere bijkomende factoren. 

Doorlopend een bedrag opnemen 

Een andere manier van lenen komt met een doorlopend krediet. Hierbij krijg je het geld niet direct in zijn geheel op jouw rekening gestort, maar kun je een bedrag opnemen wanneer je het nodig hebt. Je betaalt het opgenomen bedrag weer in termijnen terug. Hierdoor hoef je niet direct alles voor langere tijd terug te betalen. Alleen moet je er wel rekening houden dat je het opgenomen bedrag niet nog een keer op kunt nemen. Nadat het volledige bedrag gebruikt is, dien je dus een nieuwe lening aan te gaan als je meer geld nodig hebt. 

Terugbetalen met een bepaalde rente 

Bij iedere vorm van lenen moet je er rekening houden dat je altijd lang aan het afbetalen bent en dat dit niet voor niets komt. Kredietmaatschappijen rekenen namelijk altijd een bepaalde rente over het verkregen bedrag. Geld lenen kost dus altijd geld. Het is goed om vooraf te bekijken waar je de laagste rente gaat betalen, zodat je zoveel mogelijk uit jouw lening kunt gaan halen. Ook moet je jouw financiële situatie in het achterhoofd houden. Je wilt op een later moment niet opnieuw in de financiële problemen komen door de afbetaling van de lening.