30 november 2021
Payrolling

Leider van een groeiend bedrijf? Zet om deze 4 redenen een payrollbedrijf in

Wanneer je aan het hoofd staat van een onderneming die de laatste tijd succesvol is en daarom aan het groeien is, ook op het gebied van personeel, dan is het zeer goed mogelijk dat je het voortdurend druk hebt. Waar je bijvoorbeeld de administratie in de begintijd van je bedrijf nog makkelijk zelf kon doen, daar zou het kunnen dat je daar nu eigenlijk geen tijd meer voor vrij kunt maken. Echter heb je vooral wat betreft de personeelsadministratie daar wel een grote verantwoordelijkheid bij, een waar je niet zomaar van kunt weglopen. Daarom zou het slim zijn om aan payrolling te gaan doen. Dit houdt in dat je de personeelsadministratie aan een extern payrollbedrijf uitbesteedt. Lees hieronder om welke vier redenen je daar voordeel bij zou hebben.

Grote tijdsbesparing

De belangrijkste reden om op payrolling over te gaan is ongetwijfeld het feit dat je hiermee heel veel tijd bespaart. Deze tijd kun je dan weer mooi aan het werkelijke ondernemersvak besteden. Als je dit op een goede en productieve manier doet, dan zou je de kosten die je voor payrolling maakt zelfs kunnen terugverdienen. Het feit dat je tijd bespaart is daarnaast rustgevend. Het vermindert de kans op stress.

Inschakelen van deskundigheid

Wanneer je diverse medewerkers in dienst hebt, dan dien je voor deze mensen van alles te regelen. Dit moet allemaal binnen de kaders van de wetgeving gebeuren. Hierbij kom je vanzelf terecht in situaties die niet makkelijk op te lossen of te regelen zijn. Om dit echt goed te kunnen doen zul je dan ook op de hoogte moeten zijn van alle wetten omtrent personeelsbeleid. Bovendien dien je wijzigingen in deze wetten bij te houden. Geen kleinigheid dus, en dat maakt het samenwerken met een payrollorganisatie nu juist zo interessant: daar heeft men alle kennis paraat, waardoor je zeker weet dat de personeelsadministratie correct zal worden uitgevoerd.

Geruststellend voor je werknemers

Dat je samenwerkt met een payrollbureau dat de personeelsadministratie foutloos verricht is ook voor je werknemers een fijne en geruststellende gedachte. Het contract en het salaris, en alles wat daar verder nog bij komt kijken, zijn nu eenmaal belangrijke zaken voor je personeelsleden. Zij willen dan ook niets liever dan dat alles daaromtrent goed geregeld wordt. Zouden ze merken dat dat structureel niet het geval is, dan kan dat een reden voor ze zijn om een nieuwe baan te gaan zoeken. Met een samenwerking met een goed payrollbedrijf is het risico daarop minimaal. 

Payrolling

Besteed uit wat je wilt

Als laatste voordeel van een samenwerking met een payrollorganisatie willen we graag benadrukken dat je bij de meeste payrollers heel flexibel te werk kunt gaan. Dat houdt in dit geval in dat het doorgaans ook mogelijk is om alleen bepaalde aspecten van de personeelsadministratie uit te besteden. Je zou er dus voor kunnen kiezen om sommige dingen in eigen beheer te houden. Zo zou je de kosten die je maakt dus kunnen reduceren.