22 januari 2022

Lees dit voordat je een professionele koffiemachine wilt kopen of huren!

Koffie is tegenwoordig iets waar we niet meer omheen kunnen. Dit is onder andere terug te zien in het grote aantal koffiezaken wat het straatbeeld heeft veranderd. Maar dit is niet zonder reden. Mensen hebben namelijk behoefte aan goede koffie. Ze willen daarom ook op kantoor kunnen genieten van goede koffie. Ben je hierdoor op zoek naar een professionele koffiemachine voor op kantoor? Lees dan even verder. Je kunt er namelijk voor kiezen om een machine te kopen, maar je kunt de machines ook leasen. Hieronder bespreken we de voor- en nadelen van beiden!

Het kopen van een koffiemachine

Nieuwe kantoren worden vaak ingericht met nieuwe koffiemachines. Dat is vaak een flinke investeringen, maar het is ook nog maar het begin! Vaak worden ze jaarlijks vervangen. Vaak worden ze vervangen als onderdelen waardeloos worden door de onvermijdelijke slijtage die in de loop van de tijd optreedt. Dus de machine die je in eerste instantie hebt gekocht is nu oud en heeft je een enorme reparatiefactuur opgeleverd. Een professional inhuren om de machine te repareren kost vaak weer veel geld. Bovendien zijn de kosten van deze machines vaak aan de hoge kant. Je zal dus goed moeten nadenken over hoe je de machine afschrijft en het liefst zet je maandelijks ook iets op zij om de reparaties aan de machine te kunnen bekostigen.

Leasen of huren

Als koffie een groot deel is van de cultuur bij jou op kantoor kan leasen misschien wel een betere optie zijn. Als je leaset betaal je maandelijks namelijk een vast bedrag en kom je nooit voor verrassingen te staan. Is de machine stuk? Dan kun je vaak binnen een aantal dagen weer genieten van je koffie. Een lease betekent ook dat je de automaat op elk moment kunt upgraden. Een huurcontract neemt ook het aanvankelijke probleem van de dure initiële kosten weg.

Hopelijk heb je een goed beeld kunnen krijgen voor de aanschaf van je nieuwe professionele koffiemachine, wij wensen je er alvast veel plezier mee!

Bron: https://www.giocoffee.nl/