spanband
Tips

Je lading vastzetten

Wanneer je iets moet vervoeren met een aanhanger, en je wilt het goed en veilig vastzetten denk je natuurlijk als eerste aan een spanband. Op eenvoudige wijze zet je vast wat je vast wilt zetten, van een fiets tot een meubel. Voordeel van een band is, dat je zonder heel veel moeite iets stevig en veilig vast kunt zetten. In de webshop van logistiekconcurrent.nl kun je keuze maken uit twee soorten ratels om de band vast te zetten, de zogenaamde duw en trek ratels. Ze verschillen niet veel in werking en doen beide hetzelfde.

spanband

Soorten ratel

Om een spanband goed vast te zetten, heb je een ratel nodig om te spannen. De meest voorkomende ratel is de duw ratel, deze gebruik je met een opwaartse beweging waardoor de band wordt gespannen. De trek ratel trek je als het ware de ratel naar je toe, waarbij je als voordeel hebt dat je het lichaam erachter kunt zetten. Daarnaast kun je nog gebruik maken van enkele spanbanden, of dubbele spanbanden. Bij een dubbele spanband bevestig je vaak een zijde aan een oog van de aanhanger.

Verschillende soorten spanbanden

Voor specifiek vervoer of het vastzetten van specifieke dingen zijn er ook verschillende banden verkrijgbaar, een spanband voor het vastzetten van een motor bijvoorbeeld. Maar ook wanneer je een auto moet vervoeren, zijn daar specifieke banden voor. Meestal zijn de kleuren van de banden ook verschillend evenals de breedte, hoe breder de band is hoe beter de krachten verdeeld kunnen worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *