22 januari 2022
Links kopen

Hoe u: Online naar vacatures zoekt

Een van de meest effectieve manieren hiervan is ongetwijfeld het zoeken naar werk. Of u nu een ervaren werkzoekende bent of nog nooit eerder naar een baan hebt gezocht, het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat u de zoekfunctie zo effectief mogelijk gebruikt. Zeker als u niet weet wat alle mogelijkheden zijn (Bron: topofminds.com).

Hier zijn twee tips voor het zoeken naar vacatures en enkele van onze beste tips om ervoor te zorgen dat uw resultaten zo relevant mogelijk zijn.

Zoeken op trefwoorden

De meest populaire manier om naar de meeste banen te zoeken, is met behulp van trefwoorden. Met trefwoord zoeken kunt u uw zoekopdracht op maat maken, waardoor u meer controle heeft over de resultaten. U kunt ervoor kiezen om te zoeken op functietitel, kwalificaties, extraatjes of elk ander woord of zinsdeel dat u ergens in de functiebeschrijving wilt zien.

Onze top tip: combineer woorden en woordgroepen met EN, OF, NIET, “sprake markeringen” en (haakjes) om uw zoekopdracht te beperken, verbreden en nauwkeuriger te definiëren, zodat u precies kunt vinden wat u zoekt.

Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar rollen voor boekhoudkundig assistent, maar u zou ook iets in de boekhouding overwegen, zou het zoeken naar ‘boekhoudkundig assistent’ OF ‘boekhouder’ resultaten opleveren voor beide functietitels.

LinkedIn

Een andere goede manier om te zoeken naar een baan is door een LinkedIn profiel te maken, met een LinkedIn profiel maakt u een soort CV die te bekijken is door andere gebruikers en mogelijke potentiële werkgevers. Een Executive search kan gedaan worden om ervoor te zorgen dat u gescout wordt voor een bedrijf dat uw classificaties nodig heeft. Daarom is LinkedIn ideaal als u zoekt voor een baan.

De top tip: maak uw gehele profiel compleet met werkervaring, opleidingen en cursussen. Uw kennissen kunnen daarnaast ook aangeven dat ze weten van uw classificaties om een soort bevestiging te geven voor toekomstige werkgevers.