Zakelijk

Hoe kies ik de juiste advocaat?

Het vinden van de juiste advocaat is niet makkelijk. Er zijn veel verschillende soorten advocaten die allemaal een ander specialisme hebben. Hoe je nou tussen al die advocaten de juiste vindt, lees je in dit artikel.

Stap 1

Bedenk wat voor doel jij voor ogen hebt. En ga met dit doel aan de slag. Zo kan je je zoekopdracht specificeren. Ga vervolgens opzoek naar een advocaat die gespecialiseerd is hetgeen wat jij zoekt. Er zit bijvoorbeeld een groot verschil tussen een echtscheidingsadvocaat en een advocaat die juridisch advies geeft bij een fusie.

Stap 2

De tweede stap is het verzamelen van contactgegevens. Bel een aantal advocaten of kantoren op die jou aanspreken, en ga vervolgens op je gevoel en je gezond verstand af. Krijg je het idee dat de advocaat jou kan helpen dan heb je misschien wel de juiste gevonden. Heb je dit idee niet? Schroom dan niet om nog even verder te zoeken.

Stap 3

De laatste stap is de offertes vergelijken. Krijg je van iedere mogelijkheid ongeveer dezelfde prijs terug dan weet je dat je goed zit. Als dit niet het geval is confronteer de advocaten dan met wat de concurrentie doet. En laat je niet afwimpelen. Zo onderhandel jij naar de beste prijs toe.

Stap 4

Ga na of de advocaat jou een realistisch advies heeft gegeven. Kijk of het advies bruikbaar is. Laat het advies even rustig bedaren. Heb je nou vervolgens het idee dat je niet goed genoeg geholpen. Ga dan nog even met de advocaat om de tafel zitten.