30 november 2021

Het vinden van een baan via een uitzendbureau

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, wil je natuurlijk dat je zo snel mogelijk werk hebt. Maar hoe doe je dat, bij een oververzadigde arbeidsmarkt? In deze blog kun je tips lezen over hoe je snel werk kunt vinden. We gaan ons focussen op drie manieren waarop je snel werk kunt vinden, namelijk via een uitzendbureau, direct bij een werkgever of bij een wervingsbureau. Wil je meer weten over het snel vinden van werk? Dan is deze blog wat je zoekt!

Uitzendbureau

De meest voor de hand liggende manier om werk te vinden is via een uitzendbureau. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven bij Verdo Werkt, en dan op zoek gaan naar vacatures in je buurt. Het is slim om gebruik te maken van een uitzendbureau, want 75 % van de vacatures wordt vervuld via uitzendbureaus. Veel ondernemingen kloppen aan bij een uitzendbureau wanneer ze te weinig mankracht hebben. Je inschrijven bij een uitzendbureau heeft ook nog andere voordelen. Zo is er een groot scala aan projecten bij diverse werkgevers, helpen uitzendbureaus je met solliciteren en krijg je meestal wekelijks uitbetaald. De nadelen van werk zoeken via een uitzendbureau is dat je niet weet of een bedrijf en de bedrijfscultuur bij je past. Ook weet je meestal niet bij welke werkgever je solliciteert. Tenslotte kan een werkgever elk moment de werkzaamheden opzeggen, en je naar een andere werkgever gaat. Vaak weet je niet waar je terecht komt.

Wervingbureaus en direct bij de werkgever solliciteren

Als je niet bij een uitzendbureau wilt solliciteren, kun je altijd nog direct bij een werkgever solliciteren of je inschrijven bij een wervingsbureau. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar Vacatures Barneveld, kun je zelf op zoek gaan naar vacatures in de buurt van Barneveld. Bij een wervingsbureau werkt het net wat anders, want zij zoeken contact met jou in plaats van andersom.