belastingadviseur
Zakelijk

Het belang van een goede belastingadviseur

De meeste Nederlanders vinden belastingaangifte en boekhouding ieder jaar weer een lastig takenpakket. Het inschakelen van een belastingadviseur kan u een hoop gedoe schelen. Door het uit handen te geven wordt u namelijk ontzorgd van stress en frustraties. Ook hoeft u zich zelf niet te verdiepen in terugkerende wijzigingen in wet- en regelgeving. Bovendien heeft een belastingadviseur meer kennis en expertise. Hierdoor behalen ze vaak voordeligere resultaten voor u.

Wat is een belastingadviseur?

Een belastingadviseur is een expert op het gebied van belastingen en adviseert bedrijven en particulieren over onze fiscale wet- en regelgeving. Een belastingadviseur wordt ook wel een fiscalist genoemd. Een belastingadviseur zoekt voor zijn cliënten naar manieren om zo min mogelijk belasting te betalen. Uiteraard houdt men hier wel rekening met onze wet- en regelgeving.

Hoe herken je een goede belastingadviseur?

Uw belastingen zijn een belangrijke zaak. Wanneer u besluit een belastingadviseur in de arm te nemen, is het daarom ook erg belangrijk om voor een goede adviseur te kiezen. Werkelijk iedereen kan zich uitgeven voor belastingadviseur. Ook zonder diploma’s en/of certificaten. Let daarom goed op de volgende zaken die voorkomen dat u een verkeerde adviseur inhuurt.

  • Een goede adviseur kent de fiscale regels
  • Een goede adviseur kan uw vragen zonder al te veel moeite beantwoorden
  • Een goede adviseur gaat een gesprek met u aan
  • Een goede adviseur verdiept zich in uw persoonlijke situatie
  • Een goede adviseur stuurt u de aangifte toe

    Als een belastingadviseur niet voldoet aan bovenstaande punten, kunt u wellicht beter overwegen een andere adviseur te zoeken.

Wat is de meerwaarde van een belastingadviseur?

Door gebruik te maken van een goede belastingadviseur bent u verzekerd van een persoon met de juiste kennis. Bovendien bieden ze vele andere voordelen. Een belastingadviseur is een neutrale partij Ze ontzorgen u van stress en werkzaamheden Een belastingadviseur is op de hoogte van wijzigende wet- en regelgeving U bespaart een boel tijd waardoor u meer tijd heeft om met eigen werkzaamheden bezig te zijn Een belastingadviseur kan u geld opleveren Bent u nog op zoek naar een goede belastingadviseur? Schakel BvdV in voor al uw complexe vraagstukken!