30 november 2021

Helemaal je eigen stijl

Ben je je huidige keuken of woonkamer helemaal zat, en is het tijd voor iets nieuws? Of zijn jullie net verhuisd, en zijn jullie er nog niet over uit wat jullie met de gang of de badkamer willen? Dat is begrijpelijk, want er zijn zoveel mooie dingen waar je uit kunt kiezen. Maar veel mensen zijn gebonden aan een budget, dus het moet wel een beetje betaalbaar blijven. Misschien kies je voor één toonaangevend meubelstuk, of een uitgesproken kleur op de muur of op de vloer. Tegeltjes met een patroon kunnen ook goed werken, maar als je meubels ook al felle kleuren hebben wordt dat al snel wat druk. Je kunt ook kiezen voor een betonnen deel van de muur, al is dat misschien wel een hele klus.

Maak het jezelf makkelijk

Gelukkig zijn er ook eenvoudigere opties. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met de betonlook verf van homeofconcrete. Daarmee geef je het oppervlak wat je wil verven, zoals je aanrecht of een muur, toch een extra industriële touch. En het is een stuk makkelijker, sneller en goedkoper geregeld dan aan de slag gaan met echt beton. Bovendien is het resultaat net zo mooi als echt beton, en zullen veel mensen het verschil helemaal niet zien. Daarna kun je het nog verder decoreren, bijvoorbeeld met chalk paint.

Heb je de smaak te pakken?

Heb je, na deze truc met betonverf, de smaak te pakken? Dat is niet gek, want als je ontdekt hoe makkelijk het is om mooie dingen te maken, wil je natuurlijk nog veel meer dingen gaan uitproberen. Zo is het heel makkelijk om oude meubels op te knappen door ze simpelweg te schuren en opnieuw te lakken, maar je kunt er ook nieuwe knoppen op zetten, een deel vervangen door een ander materiaal of de boel in een flitsende kleur verven. Op het internet en in tijdschriften kun je veel inspirerende voorbeelden vinden van mensen die net als jij met dit soort klussen aan de slag zijn gegaan. Vaak leggen ze ook uit hoe je het aan moet pakken, dus dat is straks nog extra makkelijk.

Haal het via internet

Je kunt je betonverf, maar ook je chalk paint en nog andere soorten verf of noodzakelijke materialen, online bestellen. De verzendtijd kan nog wel eens variëren, maar in de meeste gevallen zul je de verf of je andere benodigdheden binnen een week in huis hebben. Even zelf op en neer naar de winkel is sneller, maar bij beton cire online bestellen is wel zo makkelijk. In de tijd die je daarmee bespaard, en in de periode waarin je op je bestelling moet wachten, kun je mooi aan andere klussen werken. Lekker efficiënt!