30 november 2021

Handige WordPress tips

Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk een website maken op het internet, bijvoorbeeld voor je eigen bedrijf. Eén van de bekendste websites daarvoor is WordPress. Met dit systeem zet je eenvoudig een website in elkaar. Je hoeft daarvoor niet per se veel kennis te hebben van HTML of CSS, al kun je deze kennis wel gebruiken. Ben je een beginnende WordPress gebruiker? Dan komen onderstaande tips vast goed van pas.

Verander allereerst de gebruikersnaam

Vaak wordt er voor de gebruikersnaam van een WordPress account voor ‘admin’ gekozen. Dat is echter niet heel verstandig, aangezien veel gebruikers dit doen. Het is dan ook beter om voor een andere naam te gaan, zodat je site beter beveiligd is. Pas je gebruikersnaam dus zo snel mogelijk aan naar een andere naam.  

Ga eens door je plugins heen

Vaak blijven er plugins actief op WordPress die je eigenlijk niet nodig hebt. Dat is zonde, deze kunnen namelijk invloed hebben op bijvoorbeeld de laadtijd van je website of voor andere problemen zorgen. Probeer dus het aantal (zowel actieve als inactieve) plugins te verminderen. 

Update de website regelmatig

WordPress is in feite veilig, maar zeker niet waterdicht. Het is van belang dat je je site regelmatig update. Op die manier blijft de website veilig. Thema’s en plugins kun je handmatig updaten, maar je kunt er ook voor kiezen dit automatisch te laten doen. Verander daarnaast ook regelmatig je gebruikersnaam en/of wachtwoord. 

Wil je graag een website in WordPress laten maken, maar weet je niet zo goed hoe? WordPress maatwerk is dan aan te raden. Je kunt hiervoor terecht bij een bureau als https://www.comaxx.nl/. Door dit klusje uit te besteden weet je zeker dat dit goed gebeurt en houd je bovendien tijd over voor andere dingen binnen je bedrijf. Ook als je zelf niet zoveel verstand hebt van dit onderwerp kan dit een uitkomst zijn.