22 januari 2022

Gemakkelijk van je oud ijzer af!

Veel bedrijven hebben op hun terrein oud ijzer liggen en dat is zonde. Het ligt er vaak jaren en je kan er niks mee doen. Daarom is het zeker een aanrader om het te verkopen. Het heeft namelijk nog een waarde en je kan er dus nog geld voor krijgen. Dat is dan ook zeker een reden dat jij het oude ijzer moet opzoeken en verkopen. Het valt misschien niet snel op binnen jouw werkplaats of garage, maar het ligt er zeker. Bestel daarom zo snel mogelijk een container en wie weet krijg jij er een mooi bedrag voor terug.

Het verzamelen

Je komt op verschillende manieren van je oud ijzer af. Nu kun je ervoor kiezen om het ergens te dumpen, maar dat is niet te bedoeling. Ook kun je het naar een stort brengen alleen dan krijg je er geen geld voor en dat is wat je natuurlijk wilt. Daarnaast kun je het laten ophalen of naar een bedrijf brengen. Het ophalen gebeurt door middel van containers. Deze containers komen bij jou op het terrein staan waar je kan vullen totdat ze vol zitten. De containers worden daarna opgehaald en je krijgt gratis een nieuwe. Je behaald er dus meer winst uit dan dat jij verliest. Mocht je metalen zoals aluminium hebben of koper dan worden die per pallet vervoerd. Ook die blijft op het terrein staan en krijg je steeds een nieuwe van.

De prijs bepalen

De prijs van oud ijzer en andere metalen wordt bepaald per soort, waar het is in verwerkt en hoeveel het weegt. Helaas is ijzer niet zo duur waardoor je er dus niet veel voor krijgt, maar wanneer jij koper hebt krijg je er aardig wat voor. Ook is er een internationale waarde van het desbetreffende metaal. Daarom krijg je meer voor koper dan voor ijzer als je evenveel van beiden hebt. De prijs wordt strikt in de gaten gehouden waardoor jouw schroot altijd de juiste waarde krijgt. Daarom is het zeker een aanrader om jouw schroot te laten wegen en wie weet krijg je er nog wat leuks voor terug.

Waarom verkopen?

Wanneer jij je schroot verkoopt krijg je er geld voor. Helaas heeft oud ijzer geen hoge waarde, maar dan nog is het verstandig om het te verkopen. Het wordt namelijk gerecycled. Natuurlijk zit er veel ijzer in de bodem, maar recyclen is beter voor het milieu dan er naar laten graven. Naast dat je dus een steentje bijdraagt aan een schoner milieu krijg je er geld voor. Beide samen is mooi meegenomen en zeker de moeite waard. Wellicht motiveer je er andere bedrijven er ook mee om hun schroot te verkopen.