30 november 2021
Elektrische cilinder

Elektrische cilinder

Cilinders worden veel toegepast om een roterende beweging om te zetten in een trek/duw beweging. Tegenwoordig worden elektrische cilinders veel gebruikt, omdat ze een stuk minder omslachtig zijn dan gas- of hydraulische cilinders.

Elektrische cilinder

Gas, hydraulisch of toch elektrisch

Toen ik een zwaar stalen luik open en dicht moest kunnen doen, ging ik in eerste instantie uit van een hydraulische cilinder. Omdat veel apparatuur bij mij op lucht werkt, heb ik ook meerdere grote compressoren staan. Het probleem was dat ik dan nog een extra slang moest aansluiten en 30 meter verderop de cilinder nodig was. Niet onmogelijk, maar niet netjes en het risico dat er iets gebeurt met zo’n slang is niet te verwaarlozen. Een andere optie was om een extra compressor aan te schaffen, maar de kosten van die oplossing zijn nogal fors.

Gelukkig was er wel voldoende stroom aanwezig in de buurt van waar de cilinder moest komen, maar de cilinder moet sterk genoeg zijn om het gewicht van het luik veilig te kunnen dragen. Dus een elektrische cilinder leek de beste oplossing voor dit probleem.

Elektrische cilinder

Gebruik de kennis van de experts

Omdat ik niet veel ervaring heb met elektrische cilinders was het verstandig de mening te vragen van iemand die kennis van zaken heeft.

Een vriend wees mij op mparts.nl, zij hebben veel ervaring met hydraulische en elektrische cilinders. Een bedrijf wat begonnen is in 1960 en klanten als ASML, DAF, Philips en Shell heeft, moet mij kunnen helpen met mijn probleempje. En dat klopt helemaal, ze hebben mij prima geholpen met de juiste elektrische cilinder, en alles werkt perfect. En dat tegen een goede prijs, uiteindelijk is dat ook belangrijk. Dus ben je op zoek naar industriële componenten of oplossingen, neem dan contact op met mparts.nl, ze kunnen je zeker helpen.