Geen categorie

Een gokverslaving

Het is moeilijk om een verslaafde in het wild te spotten, omdat maar weinigen daadwerkelijk toegeven dat ze er één zijn, soms zelfs met een pistool tegen hun hoofd! Maar als je weet wat je zoekt, zijn er makkelijk verslavingsverschijnselen te vinden.

Elke verslaafde heeft een ontkenningsfase en wanneer zij geconfronteerd worden zullen zij meestal al het mogelijke doen om het te ontkennen. In dit artikel bespreken we de verslavingsverschijnselen die het meeste voorkomen.

De verslavingsverschijnselen

De meeste grote verslavingen vertonen vaak subtiele tekenen van verslaving:

  • Een functionerend alcoholist kan afvallen en laat en vergeetachtig worden, dit proberen ze te verbergen door middel van excuses en verhalen te fabriceren.
  • Een persoon met een eetstoornis kan aankomen of afvallen tot wel vijf kilogram per maand, dit proberen ze te verbergen met excuses en te grote kleding.
  • Een drugsverslaafde kan een permanente verkoudheid of vlekken op zijn lichaam hebben, die ze op verschillende manieren proberen te verbergen of uit te leggen.
  • Een gokker die zijn hele maand loon heeft verloren zou kunnen komen met een aantal gedetailleerde excuses hoe hij niet goed betaald wordt, of niet zijn bonus heeft gekregen.

Een gokverslaafde is moeilijk te herkennen… maar niet onmogelijk.

Ze zijn verborgen in het volle zicht, maar als een goochelaar gebruiken ze misleiding en andere methoden om de mensen recht voor hen te duperen.

Het is niets persoonlijks – ze moeten liegen om hun vreselijke geheim veilig te houden.

Maar als je eenmaal weet wat je zoekt, is een Gambling Addict in feite opmerkelijk gemakkelijk te herkennen. Zozeer zelfs dat je je ongelooflijk dom zult voelen omdat je het niet  eerdergeleden hebt gezien.

Heeft u last van een verslaving en wilt u hiervoor hulp voor dan kunt u informatie vinden op www.connection-sggz.nl. Het is nooit te laat om te stoppen met gokken of elke andere verslaving die zich voordoet, wees net bang om hulp te vragen.