Zakelijk

E-fulfilment uitbesteden?

Twijfel je erover om te kiezen voor e-fulfilment van bijvoorbeeld MCS Fulfilment? Dit kan soms een moeilijke keuze zijn voor een webshop eigenaar. Het is namelijk wel een behoorlijke investering die je doet. Of het voor jou loont om fulfilment uit te besteden ligt aan jouw situatie. In de meeste gevallen raden wij e-fulfilment aan. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Voordelen van fulfilment uitbesteden

Geen opslagruimte meer nodig

Fulfilment voor webshop heeft veel voordelen. Allereerst heb je geen opslagruimte meer nodig. Het fulfilment bedrijf regelt namelijk jouw voorraadbeheer. Je hoeft hiervoor dus geen ruimte meer vrij te houden. Dit betekent dat je kan gaan uitbreiden en dat je webshop kan gaan groeien. Ook weet je zeker dat je voorraad op een veilige plek staat.

Meer flexibiliteit en service voor je klanten

Een tweede voordeel van fulfilment is dat je webshop altijd bestellingen kan blijven verwerken. Zo kunnen er ook na 10 uur in de avond nog bestellingen worden verwerkt die de volgende dag worden verzonden. Je biedt je klanten dus meer service en flexibiliteit. Daarnaast worden producten eerder verzonden en komen ze dus ook eerder aan bij de klant.

Opschaling is mogelijk

Een derde voordeel is dat je makkelijk kunt opschalen bij drukke periodes. Als je de webshoplogistiek zelf regelt is opschaling niet mogelijk. Een fulfilment bedrijf kan dit wel makkelijk doen. Zo kun je dus ook in drukke periodes garanderen dat producten op tijd worden geleverd.

Wanneer geen fulfilment bedrijf inschakelen?

Er zijn natuurlijk ook gevallen waarin het niet loont om je fulfilment uit te besteden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je veel producten met een lage omloopsnelheid verkoopt.