22 januari 2022
PC fanless

Dit zijn de voordelen van een PC die fanless is

Computers worden telkens verbeterd en elk jaar komt er wel weer een nieuwe versie op de markt. Een van de meest populaire PC’s die op dit moment op de markt te vinden zijn is de Pc die fanless is. 

PC fanless

Wat is een fanless PC?

Een fanless PC is een geavanceerde PC ofwel workstation die speciaal gemaakt is voor professionals. PC’s die fanless zijn behoren tot de elite van de moderne computers. Ze zijn volledig geluidloos maar ook heel goed bestand tegen stof, vocht en soms zelfs water. Een fanless PC is echt onmisbaar voor elke werkplek waar functionaliteit voorop staat en je ook een optimale PC wil die jaren meegaat. 

De voornaamste voordelen

Allereerst is de fanless PC een stuk stiller dan andere computers. Er zitten geen draaiende ventilatoren in deze workstations en roterende onderdelen ontbreken ook. Tegelijk is een fanless workstation computer enorm krachtig en geavanceerd. Een fanless workstation pc staat garant voor een apparaat dat niet alleen topprestaties levert, maar ook zeer energiezuinig is. In het moederbord wordt de beste en meest geavanceerde hardware geplaatst, wat directe gevolgen heeft voor het energieverbruik.

PC fanless

Compacte modellen

De fanless PC’s zijn erg stil maar kunnen ook compact zijn. Op kantoren kan het handig zijn als niet elke pc een grote desktop hoeft te hebben. Daarvoor zijn er extra kleine fanless computers uitgevonden. Dat zijn computers die zo klein zijn dat het meer een soort doosjes zijn die je op een bureau kunt leggen. Ideaal voor drukke kantoren, dus!