30 november 2021

Dit zijn de voordelen van een led paneel

Als je professionele verlichting zoekt voor in een kantoor, school of bijvoorbeeld een supermarkt dan is er een grote kans dat je bij led panelen uitkomt. Deze panelen hebben vele voordelen. Er wordt in de panelen gebruik gemaakt van led wat ook weer positief is voor de energierekening. In dit artikel zetten wij een aantal voordelen van led panelen op een rijtje. Zo hoef jij niet meer in dubio te zitten als je een lamp gaat uitkiezen.

Een makkelijke installatie voor elk systeemplafond

Het eerste voordeel van led panelen is dat het perfect past in systeemplafonds. De afmetingen van de panelen zijn precies zo gekozen dat de panelen makkelijk passen. Je hebt ze in allerlei maten. Zo heb je bijvoorbeeld een led paneel 60 x 60 of 30 x 120. Vaak hebben bedrijfsruimtes al een systeemplafond. Je hoeft alleen nog even de oude lampen weg te halen en de nieuwe panelen aan te sluiten.

Nooit meer flikkerende led panelen voor een goede concentratie

Niks is zo irritant als een flikkerende tl-lamp op het kantoor. Met led panelen is dat verleden tijd. Er zijn namelijk led panelen op de markt die helemaal flikker vrij zijn. Dit is bovendien ook veel beter voor de concentraties op kantoor. Een flikkerende lamp is namelijk heel afleidend. Daarnaast is een bijkomend voordeel ook nog eens dat led panelen veel minder energie gebruiken dan tl-lampen. Dat is dus ook nog eens veel beter voor je energierekening!

40.000 Branduren zodat je ze weinig hoeft te vervangen

Led panelen zijn ook nog eens lampen die erg lang meegaan. Gemiddeld gaan led panelen 40.000 branduren mee. Dat is veel langer dan tl-lampen. Deze gaan namelijk gemiddeld maar 12.000 uur mee. Een heel groot verschil dus, waar je ook weer veel geld mee bespaard! Daarbij komt ook nog eens bij dat led panelen minder snel kapot gaan omdat ze minder gevoelig zijn voor trillingen en het vervangen van de panelen is niet moeilijk. 

Het onderhouden is een eitje

Tenslotte is een led paneel ook nog makkelijk te onderhouden. Het schoonmaken van de panelen is in tegenstelling tot tl-armaturen en de roosters hiervan een hele makkelijke klus. Je hoeft het alleen maar even af te nemen met een natte doek. Kortom hebben led panelen vele voordelen. Als je professionele verlichting zoekt voor kantoorruimtes of bijvoorbeeld een schoolgebouw dan zijn led panelen zeker het overwegen waard. Zeker als je nu tl-panelen hebt dan zijn de led panelen een hele vooruitgang.