22 januari 2022

Dit kun jij met basiskennis boekhouden

Vind jij boekhouden vervelend en denk je altijd maar een accountant nodig te hebben zodra het om financiën gaat. Dat heb je wellicht nog niet van de studie basiskennis boekhouden gehoord. Via deze studie kun je leren over de basis zaken die te maken hebben met boekhouden. Ook zijn er nog vele door studeer mogelijkheden beschikbaar na dat je deze studie zou hebben afgerond. De studie is op MBO niveau en duurt in het totaal niet langer dan maar drie maanden. Er zijn verschillende startmomenten beschikbaar en ook de intensiteit is in verschillende varianten beschikbaar. 

Accountant worden? 

Wil jij graag accountant worden dan kan dat al heel makkelijk en voordelig. Het is natuurlijk altijd een kwestie van een accountant opleiding te volgen. Uiteraard hangt het er wel vanaf hoeveel je al gestudeerd hebt of hoeveel werkervaring je hebt. Je kunt beginnen met een MBO niveau diploma of HBO. Mocht je deze niveaus al behaald te hebben dan kun je ook voor post bachelor gaan of een Master. Er zijn vele opties en ook vele locaties door heel Nederland beschikbaar waar men een studie in het interessante vak accountancy kan volgen. Ook de tijdsduur en varianten in hoeveel uur per week zijn opties om uit te kiezen. 

Een financiële studie 

In welke sector je ook wil werken of bij welke organisatie ook actief is uiteindelijk gaat het altijd over geld. Er zijn targets en die moeten gehaald worden. Er zijn kosten die gemaakt moeten worden of er is een maximum budget waarmee je het zal moeten doen. Een goede bestuurlijke informatievoorziening is dan ook de ruggengraat van de organisatie. Om hier meer kennis over te krijgen en het beter te beheren van geld te begrijpen kan een studie in die financiële sector veel baat brengen voor je. Het is ook een van meest gekozen studies en er zal vrijwel altijd werk voor je beschikbaar zijn. Ook omdat zoveel mensen juist afschrikken van de getalletjes. 

Het studentenleven

Wie denkt dat het studentenleven ophoudt bij studieboeken, collegezalen en tentamens, heeft het mis. Het echte student zijn wordt net zo goed bepaald door de dingen daaromheen. Je hebt vast wel eens een volwassene horen praten over die vijf gouden jaren uit zijn of haar leven. De studententijd is niet voor niks iets dat mensen vaak de rest van hun leven bij zich dragen als een mooie herinnering. Ze denken terug aan hun studentenvereniging, de feestjes, de late uurtjes, de brakke ochtenden, de studiereizen en ga zo maar door. Leven als een student is veel meer dan studie en studeren alleen. Het gaat ook voor een groot deel om volwassen worden. Fouten maken en weer doorzetten want je bent ten slotte volwassen. 

Studeren in Amerika

Het grootste verschil tussen studeren in de VS en Nederland is de lengte van de opleiding. Een bachelor in de VS duurt altijd een jaar langer namelijk vier jaar. In Nederland is dit een jaar korter namelijk 3 jaar. In heel veel Europese landen duurt een bachelor altijd 3 jaar. De belangrijkste reden dat een bachelor of master veel langer duurt in de VS is omdat de opleidingen in de VS veel breder van opzet zijn. In de VS komen er veel meer bredere onderwerpen en vakken aan bod. Dit terwijl de studies in Nederland veel meer de diepte ingaan. Het is dus niet alleen belangrijk om te kiezen wat je wilt studeren maar ook waar want het kan zomaar zijn dat jij juist meer geschikt zou zijn voor een studie in Nederland.