23 oktober 2021

Dit is waarom jij zakelijk glasvezel op kantoor nodig hebt

Zakelijk glasvezel, je buurman heeft je waarschijnlijk al wel eens trots verteld hoe snel zijn internet wel niet is. Jaloers zijn hoeft niet meer want als je buurman een glasvezelaansluiting heeft dan is jouw huis of kantoor ook geschikt voor een glasvezel aansluiting. In dit artikel lees je waarom jij zo’n aansluiting moet hebben! 

De snelst mogelijke verbinding

Op dit moment is zakelijk glasvezel de snelste verbinding die je op kantoor kan hebben. En dat wil je! Zeker wanneer je met meerdere mensen tegelijk aan het internetten bent. Met een gewone internet aansluiting kan het nog wel eens gebeuren dat het internet langzaam wordt of dat het internet het even helemaal niet doet. En dat zorgt niet bepaald voor een goede workflow, zeker niet wanneer jouw bedrijf afhankelijk is van werken in de cloud. 

Een glasvezelaansluiting is gemiddeld 50 keer sneller dan een normale internet aansluiting. Dat is serieus snel, 4k streamen is bijvoorbeeld geen enkel probleem! 

Wat misschien wel het grootste voordeel is dat je nauwelijks last hebt van storingen. Zeker wanneer je met de eerder genoemde cloud werkt is dat een enorm voordeel! En heb je wel last van een storing dat zijn ze veel sneller opgelost. De meeste aanbieders hebben ook een storing garantie. Wanneer je verbinding er toch uitlicht is dat binnen een aantal minuten opgelost en is dat niet zo, dan krijg je je geld terug. 

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook wel een paar nadelen. Deze wegen niet op tegen de voordelen maar het is wel goed om ze even te noemen. De glasvezelaansluiting is een kleine investtering. Maar als de aansluiting er eenmaal is, dan hoef je je nergens meer zorgen over te maken! Ook is het abonnement redelijk kostbaar. Maar als je kijkt naar hoe veel tijd en stress je bespaard is het ‘t zeker waard! 

Meer weten? Kijk op: www.zakelijk-glasvezel.nl