Koffie Den Bosch
Tips

De beste koffie in Den Bosch vind je zo

Ga je een dagje naar Den Bosch? Of misschien woon je wel in deze prachtige stad! In ieder geval mag je niet vergeten dat koffie in Den Bosch best een big deal is. Het zijn echte koffiedrinkers, die bourgondische zuidelijke Nederlanders. Ze weten dan ook als geen ander waar een goede boon aan moet voldoen.

Koffie Den Bosch

Geen poespas, gewoon koffie

Waar ze in de Randstad graag experimenteren met koffie, blijven ze in het zuiden liever dichter bij huis. Natuurlijk kun je ook in Den Bosch een latte macchiato met caramel krijgen. Ze hebben er immers alles! Maar je kunt daar ook nog gewoon een lekker stevige bak koffie krijgen zoals een espresso, een cappuccino of gewoon zwarte koffie zoals het hoort. Geen poespas, gewoon koffie.

De beste bonen

Wist je dat er ook veel bonen leveranciers in het zuiden zitten? In Brabant heeft men een andere verhouding met goed eten en drinken en dat merk je wel als je ziet hoeveel verschillende producten daar worden aangeboden of geproduceerd. Die bourgondiërs weten wel waar ze het over hebben. De beste koffiebonen bestaan bijvoorbeeld vaak uit een melange en zo’n melange samenstellen is geen makkie. Je wil dan bij de beste van de beste uitkomen.

Koffie Den Bosch

Koffie in Den Bosch met een gebakje

Ga je koffie drinken in Den Bosch? Dan mag een gebakje eigenlijk niet ontbreken. Het is iets waar ze ook erg goed in zijn in dat deel van ons land. Van simpele zandkoekjes tot gebakjes met slagroom en glazuur. De bossche bol is een aanrader!