Online Marketing

Bedrijven op LinkedIn, hier moet je op letten

LinkedIn is een social media platform voor de professionele doelgroep. Wereldwijd zitten hier meer dan miljoenen personen op die hier komen om interessante updates te delen, connecties te maken met collega’s, kennissen of familie en om vacatures te delen of een nieuw baan te zoeken. Voor bedrijven kan LinkedIn daarom ook zeker interessant zijn om aanwezig op te zijn. Je zou hier zomaar nieuwe potentiele klanten kunnen overtuigen van jouw diensten of producten, of wellicht nieuwe collega’s op kunnen vinden en benaderen die eerst helemaal niet in het oog zoude springen. Zeker interessant dus, zo vindt ook een LinkedIn specialist van BuildSocial.

Waar te beginnen

Wanneer je nog geen LinkedIn profiel hebt voor jouw bedrijf is het raadzaam om een speciale bedrijfspagina aan te maken. Deze pagina verschilt van een normale pagina omdat het hier niet gaat om een persoon maar een bedrijf. Bedrijfspagina’s hebben ook andere functies als bedrijfspagina’s en weer andersom. Zo is het voor personen mogelijk om speciale artikelen te delen, dit is voor bedrijven niet beschikbaar. Bedrijven kunnen op hun beurt weer gebruik maken van gesponsorde potst om het bereik hiervan te vergroten. LinkedIn adverteren noemen we dit. Voor personen is het helaas niet mogelijk om te adverteren op LinkedIn. Wanneer je dus op zoek bent naar een baan op LinkedIn is het niet mogelijk om jezelf onder de aandacht te brengen door een gesponsorde post. Voor bedrijven is het wel weer mogelijk om een vacature te delen in een post en deze te sponsoren.

Een tip van een LinkedIn specialist: wanneer je een vacature open hebt staan is het altijd raadzaam om deze te sponsoren. Omdat je hiermee een groot bereik hebt is het binnen mum van tijd mogelijk dat de vacature al ingevuld is.
Heb je geen idee hoe een vacature te sponsoren? Kies dan LinkedIn uitbesteden bij een social media marketing bureau.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *